Thelma - Sorry guys

Datum: 2013-02-28 | Tid: 22:55:15
Har inte bloggat pga. att mitt internet inte har fungerat.
 
I Tisdags så for jag iallafall ut på en tur med Turbo, vägarna är superdåliga nu så finns typ ingenstans att rida/köra på.. Men hittade en runda iallafall, tog hacket på honom. Sist jag red på det (vilket var förra året) så var han inte alls fin, kunde inte slappna av alls. Men i Tisdags, herregud så fin han blev, sjukt avslappnad och lugn!
 
I Onsdags (igår) så fick han vila, så var jag med några kompisar, sen så följde även Linnea med till mig och sovde över.
 
Han får rätt mycket vila i veckan pga. de dåliga träningsmöjligheterna, men snart så ska det snöa igen så! På Lördag så måste jag iallafall försöka hitta något ställe som det går att köra lite längre på!
 
Nu är vi även anmälda till återts första lopp detta år, vilket blir den sjunde mars i boden!
Men nu ska jag ta och göra mig klar så ska jag snart gå och sova, ska försöka kämpa sista skoldagen och sen är det äntligen sportlov. Hoppas ni får en bra dag, jag ska tillbringa morgondagen med lite kompisar vilket nog blir toppen!
 
/Thelma

Matilda - Grym ponny

Datum: 2013-02-26 | Tid: 21:02:07
Så sjukt grym min ponny är! Vi hoppade idag, för första gången efter att han har raspat tänderna.Och det gick så otroligt bra, han var lugn och avslappnad i framridningen och typ hela passet. Vi gjorde det ganska enkelt och byggde bara upp en oxer, ett räcke och en sockerbit. Började hoppa på sockerbiten och sedan räcket och det gick super, sista skuttet låg nog på en meter. Sen blev det några skutt på oxern som gick skit bra! kan bara säga en sak, är så abahsjfsrhjsrhv nöjd över min älskade ponny idag asså! Hoppade på ett tredelat bett också, hade full kontroll och han lyssnade super!  
Men kan väl säga att vi har kommit en bit på vägen. som jag har sagt ville, kunde han inte ens gå över en bom då han kom så, jag tycker då vi har kommit en bit<3! 
Matilda var med och fotade lite så bilder kommer!
 
/Matilda

Matilda - bilder

Datum: 2013-02-24 | Tid: 21:17:11
 Idag fick Alida rida lite, hin red en sväng över åkern med Alice och Jenna, galna lilla ponnyplutt<3! 
Nu kommer det massa bilder från gårdagen!Hoppas ni slänger iväg en kommentar :D!
 
/Matilda

Thelma - hopphopp

Datum: 2013-02-24 | Tid: 17:23:38
Igår så körde jag Turbo med storhästarna. Blev cirka 2,2mil så han fick jobba ordentligt ;). Han var lite loj de första 2km men sen så vaknade han till liv. Han skötte sig iallafall, förutom att han "nöp tag" i bettet en gång och for i galopp. Sen for jag till Ellen, fotade henne och hennes ponny Starlight. Sovde även över hos na'. 
 
Idag så körde vi Turbo till ridbanan i Sjöbotten. Sadlade på honom där och så, han var sjukt fin och avslappnad! Blev ett hoppass, andra gången han ser riktiga hinder och tredje gången han är på ridbana.
 
Han hoppade fint faktiskt, i slutet så blev han lite trött och less, men det förstår jag. Han hade ju gått låång uppvärmning då vi körde honom till ridbanan.
 
Men nu ska jag sluta babbla, och bjuda på bilder!
Var duktiga på att kommentera nudå :D!

Matilda - ojdå

Datum: 2013-02-23 | Tid: 23:40:00

Oj, har inte kunnat eller hunnit blogga så mycket i veckan. Men det ska det ändras på.
Idag var alida sjukt snäll och fotade massa bilder på mig och Puttis! Hon är verkligen snäll som ställer upp och fotar!
Men bilderna får ni imorgon typ, hinner inte lägga upp dom ikväll. Men då har ni nått att se fram emot ;)!

Thelma - Underbart

Datum: 2013-02-21 | Tid: 22:48:27
Blev ett ridpass även idag, men ja ville ut innan de blev mörkt. For "mysslingan" idag igen. Han fick gå några intervaller i backe och på någon raksträcka. Idag så testade jag hoppa lite mer med honom, höjde även lite, blev ett stopp. Men annars så blev allting mycket bättre, vi kunde pricka avstånden bättre och så. Hade verkligen glömt bort att det var såhär kul att hoppa, tror jag nog Turbo hade glömt också ;).
 
Imorgon så ska han få vila, Lördag så blir det en längre körtur innan jag far till Ellen och Söndag dressyr (ni får nya bilder då)
/Thelma

Thelma - lycka

Datum: 2013-02-20 | Tid: 23:12:18
Idag så fick jag skynda mig ut med Turbo, hade tänkt köra en längre sväng. Men eftersom jag hade en tid att passa så fick jag skynda mig en aning. Men det blev en härlig ridtur istället, helt underbart var det! Solen sken, och ja det var verkligen underbart!
 
Turbo var verkligen superpigg idag, superkul är de när han är lite extra pigg. Tror vi var uppe i luften x antal gånger, måste ha sett roligt ut. I början av passet så inbillade han sig att snöklumparna skulle attackera honom, det var en som han tyckte var lite extra farlig som han hade bestämt sig att inte gå förbi. Men tillslut så insåg han att den förmodligen inte skulle hoppa på honom ;)
 
När jag hade ridit fram honom så for vi in mot "mys-slingan" som jag kallar den, det är verkligen underbart att rida där. Jag byggde upp ett litet hinder som han fick hoppa över några gånger, skulle tippa på att det låg på kring 60cm eller nåt. Gud vad kul han tyckte det var, han flög över utan att ens tveka. Han hade lite svårt för avstånden, men ändå. Vi har verkligen inte hoppat på jättelänge, förutom i slutet av December, men de var typ ett litet hinder som låg på typ 20cm eller nåt. Hursom helst så hoppade vi över det några gånger, sen så vände vi och for hemåt. Han fick galoppera av sig på någon raksträcka också, han har verkligen fart i sig min lilla ponny ;)
 
Sen så har han även blivit skodd idag, gick bra det med! Nu tycker jag att vi kan få fara ut och tävla snart!
/Thelma
 
 

Matilda - Idag

Datum: 2013-02-20 | Tid: 21:37:56
Idag red jag ut en sväng med finaste sällskapet, Alice och Jenna. Riktigt trevligt men en galet pigg Putte. Vi tog det väldigt lugnt förra veckan med vila, skritturer och lugnare ridpass, så han var ju något pigg. Mina fingrar förfrös så jag kunde inte hålla i Putte så mycke... Asså de kändes som att jag hade tappat fingrarna, kände dom inte ens.
 
/Matilda

Thelma - igår

Datum: 2013-02-19 | Tid: 20:47:37
Idag fick Turbo en vilo dag, så kan ta och berätta om igår. Hann ju aldrig uppdatera. Men det blev intervaller under sadel för Turb,  blev fyra i galopp och fyra i trav. Han var pigg och allert, precis som det ska vara. Och de sista i trav så sprang han verkligen jättejätte bra, måste se fåndigt ut när jag sitter där på hästryggen med värsta big smilet, men det gör en så glad!
 
Imorgon ska han köras, blir en lite längre sväng och sen ska han skos!
/Thelma
 
 

Matilda - Allt gick så bra

Datum: 2013-02-18 | Tid: 19:38:07
Idag var ju Putte på atg, och det hade gått super bra! Han hade varit så snäll att lasta och lasta av. När dom kom till atg började dom med sin egen häst, och sedan Putte. Dom sprutade in lugnande i han och sen raspade han tänderna.Han som gjorde det sa att det var tur att vi gjorde de nu, de behövdes verkligen! 
Jag var i stallet och väntade på att dom skulle komma hem, och när dom kom hem var Putte helt drogad. Han gick typ och vingla. Han fick gå in i boxen och sova. Nu ska han va bra i munnen, så om det är nått fel så vet vi att det inte är munnen! Ganska kortfattat menmen.
Åh jag är så glad över ponnyn min som har varit så snäll!
 
 
/Matilda

Matilda - Nervös

Datum: 2013-02-17 | Tid: 20:57:38
Imorgon som ni alla vet åker Putte in på Atg. Jag är ju ganska nervös om hur det kommer att gå, får ju inte följa med eftersom att jag är på skolan. Men han ska ju åka med Helena så jag tror det kommer gå ganska bra! 
Hoppas verkligen från himmel och jord att han blir bra!
 
Idag följde jag med Alice på Pay and jump på Surf. Fotade dom och massa andra ekipage. Alla va så duktiga! Man blev ju ganska sugen själv på att vara med! Men nästa gång så kör jag och Putte också!
Kommer lite bilder imorgon!
 
/Matilda

Dressyr

Datum: 2013-02-17 | Tid: 16:34:16
Igår så for jag till Sandra vid lunch, fotade hon och hennes medryttarhäst Figge, och sen så tolkade vi även. Sjukt kul, förutom att jag typ mest var i snöhögar där bakom.. Sen så har vi sett film, Emma kom även över en stund.
 
Idag så for vi hem till mig, så har hon fotat mig och Turbo. Gick inte så värst bra, men de kan de ju tyvärr inte göra varje gång. Men jag är nöjd så länge han inte tjurar sig!
 
Bjuder på bilder från idag, även om jag och Turbo ser allmänt tapiga ut!
Släng gärna iväg en kommentar :D!
/Thelma

Matilda - Putte har fått röra på sig

Datum: 2013-02-16 | Tid: 16:55:00
Putte kan ju inte bara stå så både idag och igår så har i farit ut en sväng i skogen bara. Det har gått ganska bra men han är ju galet pigg och stark. Han typ galopperar på stället, så pigg är lilla Puttis. Men det är bra att det finns energi i han, eller ja inte för mycket bara. 
Det var en tjej i stallet som kom och hälsade på Putte.  Hon kollade på hans tänder lite då han gapade, och sa att det var dom finaste och vitaste tänderna hon hade sett på en häst, det kändes ganska skönt att höra!
 
Imorgon blir det nog en sväng i ridhuset eller nått. Sen på måndag åker han in på atg. Hoppas det blir bra nu!
Har super bra planer inför sommaren nu också, ska bli så kul :')!
 
/Matilda

Matilda - Torsdag

Datum: 2013-02-14 | Tid: 20:05:43
Har så sjukt mycket i skolan nu asså.. Har läxa i alla ämnen, långa dagar, jobbiga dagar osvosv. Så i veckan har jag inte haft så mycket tida att blogga, vara i stallet osv, har haft fett me läxor. 
 
Men i helgen ska jag se om det finns nån gullig männsiska som vill fota mig och Putte lite, så då kanske ni får massa nya fina bilder :)!  Och sen ska jag följa med Alice då hon ska tävla med sin fina ponny Jenna. Ska bli kul och se hur det går :D! Dom är så sjukt fina tillsammans asså!
 
Här har ni finisarna!
/Matilda

Thelma - My bestfriend

Datum: 2013-02-13 | Tid: 18:58:00
Släng gärna iväg en kommentar!
/Thelma
allroundekipage.blogg.se