Lägret

Datum: 2013-06-26 | Tid: 22:48:08
Har haft superkul på årets ponnytravläger (iår igen), hihi! Orkar inte berätta så mycket, men ni får lite blandade bilder från veckan.
 

Gårdagens lopp

Datum: 2013-06-23 | Tid: 23:08:09
Oplacerad i gårdagens lopp. Han kändes så himla fin i värmningen i vagnen och folk komme fram och sa att de tyckte han såg förjäkla fin ut, vilket är superkul! Själva loppet gick inte alls bra.. Hade inga förväntningar på placering eller så, men hade då hoppats på en bra tid iallafall. Han fick två galopper, och ville inte ner från galoppen till trav heller, vilket vi tappade mycket på. Säkert 60-80m. Tiden blev 2.07,8 g, vilket inte alls är så speciellt bra för honom. Han brukar ställa sig på benen fort efter galopperna men inte idag.. Hoppas på finare prestation av oss båda nästa tävlingsdag! :)

Annars så har han varit så himla go och skött sig exemplariskt hela dagen, the one and only. Österås Turbo <3
 

Start idag

Datum: 2013-06-22 | Tid: 14:42:07
↑ Förra året i midsommarkransen
 
Idag blir det start i midsommarkransen på hemmabanan, skellefteåtraveta alltså. Banan förra året var superfin och iår ser det inte alls bra ut. Lär inte bli några rekordtider idag inte.. Dessutom är det så bra hästar med så vi har ingen chans, men vi får göra vårat bästa. Förra året blev det en rekordsänkning till 2.06,7 som iår redan har sänks till 2.04,4.
↑ Såhär såg banan imorse, gratis lerinpackning lär jag ju få ;) Sen har jag åkt på en inte så rolig förkylning, har ont i huvudet, igentäppt näsa, ont i magen och sen har jag feber, inte så himla kul. Men jag ska tammetusan starta ändå..
 
Hoppas ni håller tummarna iallalfall!
 

Midsommar

Datum: 2013-06-21 | Tid: 20:28:26
Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg såhär på kvällen. Har ridit Turbo en snabbis i hagen idag, medans Fanny fotade. Han var sjukt pigg och ville inte riktigt arbeta. Men han släppte lite han med! Eftersom jag inte vill åka på massa galopp imorgon så for vi ut och körde av honom energin istället. Han kändes toppenfin! Så det känns superbra tills morgondagens lopp.
 
Har även smörjt all utrustning, samt packat. - är man inte bäst får man då iallafall vara snyggast, right ;)? Han ser fin ut i fälsen nu, aningen för gó om magen, men det är ju trotts allt sommar.
 
Slänger in lite bilder från idag! Alice har även fölat imorse, så kommer föl bilder imorgon.
 

Ny header

Datum: 2013-06-20 | Tid: 21:01:13
Linda fixade ihop en ny header åt mig, verkligen supernöjd! Tusen tack igen :D! (kan ni inte se den tryck f5)
Vad tycker ni om den? 

Onsdag 19/6

Datum: 2013-06-19 | Tid: 23:03:00
Vaknade hos Ellen imorse, vi cyklade in till stan och käkade vid lunch och sen for vi vidare mot travet. Fotade hon och hennes ponny Fia, och sen for vi ut och körde. - ni får bilderna jag fotade på dom imorgon. Sen så fick jag även ha Fapris ett tag idag, borstade upp na' och sen så gick fotade Ellen oss lite. Fina fina Fapris, gud vad jag saknat henne..♥
 
Mamma hämtade mig just efter tre så for vi till Innervik för att hämta nytt hö till Turbo. När vi lastat på allt, och lastat av allt i stallet så gick jag ut till Turbo en stund, myste lite i hagen. Sen åt vi middag och efter middagen for vi till Bureå för att kolla på Lucas nya ponnysar, superfina var dom! :)
 
Red Turbo på kvällen och det var länge sen det gick inte alls bra.. Han surade fast på rakbanan, han hade ingen lust till att springa bortåt i en lite högre fart, så vi fick ta det i en lugn fart annars blev han sur, haha.. Från början fick man inte ens fram honom. Blir så otroligt ledsen på honom när han gör såhär, ögonen vattnas till det yttersta och sen kan jag bara bryta ihop så tårarna forsar.. Men det gick bättre mot slutet iallafall. Vänder blad och går vidare.
 
 

Film

Datum: 2013-06-18 | Tid: 21:16:37
Släng gärna iväg en kommentar!
 

Stjärnan

Datum: 2013-06-18 | Tid: 18:48:00
Jag och mamma for in till stan vid elva idag, så har vi varit i stan till typ två. Gjort bort en massa ärenden och sådant! 
 
Sedan for vi hem så skyndade jag och Ellen oss ut till stallet, skulle plocka in Turbo hade jag tänkt. Men det tyckte inte han, så vi fick försöka fånga han i typ 10minuter. Mitt i vårat försök att fånga honom så märker jag att jag tappat mobilen i hans sommarhage, jäkligt kul alltså. Den lyckades vi dock hitta igen, hade lite panik där ett tag.
 
Vi tog in Turbo och fixade honom och sen lastade vi och for till sjöbotten. Red lite övningar, och något dressyrprogram, gick finfint. Han var lite stark och stum där i början, men det släppte då iallafall. I höger galoppen kunde han brassa iväg några gånger, men äsch det är sånt man får ta. Hoppade några skutt också, men det är nog trotts allt en liten dressyrponny jag har och inte hopponny. Han kan hoppa, men han har lite mer talang i dressyren, haha ;)

Dagens shopping

Datum: 2013-06-18 | Tid: 17:16:58
♦ Scapa schabrak
♦ Vinröd grimma
♦ Back to back ridbyxor

Rätt seg dag

Datum: 2013-06-17 | Tid: 22:19:00
Har inte gjort mycket alls idag. Släppte ut Turbo samt utfodrade hästarna just innan åtta imorse, sen gick jag och la mig och sovde igen.
 
Ska jag vara helt ärlig har jag inte gjort mycket alls idag. Min lillasyster fyller fyra år idag så vi har haft lite gäster och så men. Lisa, Ola, jag och Lucas har fixat en annan hage till Turbo då han måste byta då de ska byggas nya brunnar i en annan hage. Ricke och Alice står i den som drabbas så de kan inte stå där. Alice fölar snart så hon ska inte behöva ha det så stressigt runt om kring sig. Så Alice och Ricke tog Turbos sommarhage med skjul och så, de går ute dygnet runt så de behöver skugga mer än Turbo som faktiskt går in om nätterna.. Turbo behöver inte heller ha stressigt omkring sig då hans hage bara är brevid hans gamla, aningen större så han får lite större hage. Men detta är bara tillfälligt under grävningen. Hoppas på att Turbo får tillbaks sin gamla hage så fort som möjligt, då den är bättre än den han står i nu.
 
Red honom även en liten kortis i hagen idag, bara för att han skulle få röra på sig. Han kändes mjuk och fin, han ville dock hänga aningen för mycket i höger tygel. Men det blev bättre mot slutet!
 
Släppte Turbo i nya hagen idag också (som jag skrivit om högre upp). Han drog lite rodeo och galopperade på för fulla muggar. Knäppte lite kort, men dom lägger jag upp senare ikväll eller imorgon.
 
Knäpptes lite kort idag, så tänkte bjuda på dom.
 Imorgon är det mycket som ska göras.
- Fara in på royal för att köpa nya ridbyxor, samt ridskor.
- Hämta ut mitt nya schabrak samt posta ett annat.
 - Hämta mina läderstövlar som varit på lagning.
- Fara och lasta spån
- Hämta nytt hö till Turbo
- Dra Turbo till sjöbotten för att trimma dressyr.
 
Ellen ska även komma till mig, så det blir toppen.♥

Bästaste

Datum: 2013-06-16 | Tid: 21:27:47
Idag så har jag varit med Lucas hela dagen, vi har varit i stallet till typ sju så en heldag i stallet har det blivit. Turbo har skött sig superbra, och är supernöjd med honom.
 
Red först lite dressyr med honom bara, pigg men mjuk och fin var han. Red bara en kortis, Lucas klickade lite kort. Och sen for vi ut och körde, han var jäkligt pigg ;) Men det är bara kul, vi for sandvägarna mot rakbanan. Körde lite på rakbanan så fick han springa av sig någon raksträcka, han kändes riktigt fin.
 
Sen påvägen hem så upptäcker vi att vi fått punka, så mamma komme med bilen så fick vi sela av Turbo vägen. Bytte bara till ett par tyglar så red jag hem, så tog de vagnen. Har aldrig ridit honom på hans träningsbett jag har på träningshuvudlaget (ett tvådelat läderbett), så idag var första gången. Han var superfin på det, han blev inte lika stark även om han var ruskigt pigg.
 
Dressyrsadeln känns superbra, och det känns mycket bättre än allroundsadeln! :D
 

Testat dressyrsadeln

Datum: 2013-06-15 | Tid: 22:30:55
Riktigt pissigt väder har det varit hela dagen idag, regnat mer eller mindre hela dagen. Det var ett uppehåll vid middagstid så jag tänkte passa på att gå ut till stallet för att ta in Turbo och sen fara ut på en sväng med honom. Men direkt jag gått utanför dörren så börjar det spöregna, mer än det någonsin gjort under dagen. Efter bara några minuter var hela jag blöt.
 
Efter ett tag inne i stallet lugnade det ner sig så jag tog på Turbo nya dressyrsadeln och kände lite hur det gick att rida i den, helt underbart skön var den! Nu ska det dressyrtrimmas för mig och Turbo, hihi :D! Tyckte att jag kom åt honom väldigt bra :)
 
Lucas klickade lite kort, så jag bjuder på lite bilder. Imorgon ska det fotas lite mer.
 

Gårdagens shopping

Datum: 2013-06-15 | Tid: 18:17:08
♦ Dressyrsadel
♦ Tre par ridstrumpor
♦ Sadelgjord
♦ Strasspannband

Drar igång igen då

Datum: 2013-06-14 | Tid: 21:41:48
Tänkte starta upp bloggen lite lätt nudå, får se hur intressanta inlägg det blir här framöver. Men något inlägg per dag ska jag då försöka slänga in.
 
Var duktiga på att kommentera så kommer jag få mer blogglust och skriva mer intressanta inlägg med mer bilder.
 

Kommer tillbaks om en vecka!

Datum: 2013-06-06 | Tid: 12:02:56
Håll utkik! Kommer tillbaks på bloggen om cirka en vecka :)
Bjuder på lite bilder som Ellen fotade under senaste fototillfället. :)

allroundekipage.blogg.se