this is what I live for

Datum: 2013-09-29 | Tid: 21:29:21
Ellen tog lite kort på mig och hästarna idag, vädret sög men hon lyckades med lite bilder iallafall!
 

Solänget

Datum: 2013-09-28 | Tid: 23:14:15
Trots att det blev två oplacerade lopp med ponnysarna idag så är jag ändå nöjd över dom. Fapris lopp såg fint ut såhär i förhand, men det var många hästar som gick nytt rekord i det loppet, men Fapris pinnade på ändå, inte bästa tiden, men ändå godkänt.

Turbos lopp var väldigt hårt, han kunde inte riktigt hålla ordning på benen när de snabbare hästarna susade förbi, och det slutade i två galopper. Galopperna är så himla synd, jag vet att han kan så mycket mer!

Men iallafall, jag och Turbo tar nya tag. Fapris har ett lopp kvar i sitt liv nu, sen är hennes tävlingskarriär slut. Känns hemskt att jag kört mitt sista lopp med henne nu..:(
 

♥♥♥♥♥♥

Datum: 2013-09-25 | Tid: 18:47:05
Här kommer bilderna från i Lördags, alla bilder är fotograferade av Ellen K och Carina O.
 

Bästa ponnysarna!

Datum: 2013-09-21 | Tid: 23:53:27
ÅH är så himla nöjd över Turbo och Fappis idag, helt oslagbara är dom!
 
Turbo blev 3:a i sitt lopp, travade som en klocka gjorde han. Det var verkligen våran comeback från starten sist, ååh är så stolt över prinsen min :D
 
Med Fappis har jag förmodligen gjort min sista start, vilket är huuur tråkigt som helst. Kommer verkligen sakna sitta bakom henne och höra våra namn ropas upp. Men som hon sprang idag, vi avslutade helt klart på bästa sett! 3:a på finafina tiden 2:57,1. 
 
Bjuder på någon bild från ridvärmningen med Turbo idag, samt en med Fappis från värmningen. Ni får resten imorgon.
Måste även tacka Ellen som följt med mig, hjälp mig med hästarna och fotat. Bästa du ♥
 

Åh

Datum: 2013-09-12 | Tid: 21:45:08
Har verkligen ingen bloggmotiovation just nu, och har inte haft det på huur länge som helst, tyvärr. Men något inlägg per vecka ska jag då få in!
 
Idag så var jag verkligen helt död när jag kom hem från skolan, höll seriöst på att somna på bussen hem, helt slut var jag. Pallrade mig ut till stallet efter maten, mockade boxarna åt Turbo och Emil. Sedan gick jag och hämtade in häst nummer 1, vilket fick bli Emil. Tömkörning idag, han har stått i två dagar nu. Men han skötte sig super ändå. Vi gick runt i byn och sedan ut på den större vägen, körde om ett par bilar och även en bil med släp. Vilket gick super!
 
Sedan fick Turbo motioneras framför vagn för första gången på 12 dagar. Nu ska han sättas igång igen, vilket är superkul! Vi skrittade bara men ändå, det var kul att komma ut igen. Vi var ute i ca 30minuter, sedan blev det massage och stretchining för hans del i ca 20minuter. Vi är lediga från skolan imorgon, vilket är superskönt! Så det blir en dags längre helg. Mamma skulle vara snäll och släppa ut hästarna imorgon, så jag får sova ut. Var verkligen länge sen, blev ingen sovmorgon förra helgen och inte helgen före det. Så detta ska bli superskönt! Kommer säkert vakna vid åtta och vara klarvaken, riktigt typiskt isåfall! Efter lunch någon gång ska jag iallafall in till stan för att umgås med kompisar. Så det ska bli superkul!
 
Bjuder på lite ovisade bilder som Hilda tog förra veckan på mig och ponnysarna!
 
 

Allt rullar på

Datum: 2013-09-10 | Tid: 19:54:05
Allt rullar på som vanligt typ. Dock ska Turbo promeneras i ca 30minuter eller skrittas i vagn. Snart ska vi börja köra han igen efter lite vila. Han hade ju problem i armbågen kom equiperatuen fram till i Söndags. Så det var bra att hon hittade felet på honom! Så snart är vi tillbaks där vi var innan :D!
 
Träningen med Emil fungerar bra, han tömkörs och allt går super.
 
Idag så gick jag först ut en prommis med Turbo i drygt 30minuter, sen kom hovslagaren så har han fått verkade hovar samt nya dojjor. Efter det så fick han massage i ca 20minuter, och sedan stretchning. (det är något vi gör dagligen så)
 

Det finaste jag har och någonsin kommer ha.

Datum: 2013-09-08 | Tid: 22:36:23
Österås Turbo♥
 

Duktiga killen!

Datum: 2013-09-05 | Tid: 20:24:22
Dag 6
Idag är jag så himlahimla nöjd över Emil.

Tömkörde honom idag, mamma hade longeringlinan på honom (som säkerhet) men hon gick där bak med mig iallafall. Vi gick runt lite i byn tränade på allt det viktiga såsom broms, styrningen, halt, ökningar osv. Allt fungerade super! Vi gick sedan ut på stora vägen där de kommer rätt mycket bilar, vi kommer ju sen måsta ut på vägen sen för att ta oss till körvägarna så de måste vara vana vid bilar och allt sånt man möter i trafiken. Han förvånar mig verkligen lilla Emil, när han kom hade han alltså bara mött EN mötandes bil. Och idag mötte vi lite allt möjligt bla. en större bil (någonting mellan lastbil och personbil), vanliga bilar, fyrhjuling osv. Han skötte allt väldigt väldigt bra. Måste bara tillägga att vi har mött bilar i byn osv innan vi testade stora vägen, det är ju inte direkt så att vi direkt går ut till storavägen och tränar, haha ;) Han blev dock lite orolig när vi var i byn och gick närmare ett stall lite längre bort, då skrek det en hingst därifrån på Emil så han började skrika han med och ville inte riktigt vara med på noterna då, och det visade han genom att vela vända och ville upp lite på bakbena, men vi hann reda ut det innan. Men det var bara att behålla lugnet och övertala honom lite.

Duktiga lillkillen :D
Imorgon så kommer även min kompis och fotar mig och hästarna, så nya bilder blir det då :D!
Dock verkar det vara nå fel på blogg.se, då det inte går att ladda upp bilder nu heller.. Gick bara en den här gången också.. Och mamma som fotade mig och Emil idag.. Ni får vänta med att se alla bilder tills det fungerar igen..
 

Dag 5

Datum: 2013-09-04 | Tid: 22:09:58
 Idag så tömkörde jag honom för första gången på "hemmaplan". Mamma gick där framme ifall det skulle vara någonting. Men hur som helst, allt fungerade superbra. Start, stopp, öka samt minska farten, och styrningarna. Det körde även om en bil även idag, vilket gick superbra. Gick förbi lastbil gjorde vi också, dock var den avstängd men lastbilen var inte ens något han reagerade på, han tittade på den och sen gick han bara förbi den hur cool som helst. Jakten är ju även igång, så vi hörde några rätt kraftiga skott ett par gånger, han tittade lite åt hållet det lät ifrån men gjorde inget av det sen.
 
Tänkte bjuda på bilderna från idag, men blogg.se fick nå problem så det hann bara laddas upp en bild, typiskt! Men jag bjudar på de imorgon om det fungerar felfritt.
 

Stjärnorna

Datum: 2013-09-03 | Tid: 19:56:55
Dag 4 med Emil.
Idag så gick vi en promenad med selen igen, dock satte jag dit en slaggjord som fick hänga och dingla där bak, och även checken sattes på honom för att vänja honom. Mamma följer också med, ifall det skulle vara något då han fortfarande är ny och ja. Han är då iallafall väldigt lugn i sig då han inte är skvätträdd och blir inte så lätt rädd för saker, även om det var hundar som skällde, bilar vi gick förbi och massa andra "konstiga" saker. (dock är han rätt hingstig då man leder honom vägen från och till hagen)  sedan gick vi även på den större vägen idag för att se hur han reagerade. Vi mötte två bilar och en som körde om bakifrån. Han reagerade inte ens på dem, vilket känns bra!

Superduktig var han lilla Emil! Imorgon så ska vi tömköra för första gången hos mig.
 
 
Turbo vilar just nu, då han inte helt bra i senaste starten. Han är böjd i knäna och kotorna, men det var ingenting där, så det var skönt! Equiperatuen kommer på Söndag, hon hade inte tid förns då så det var tråkigt. Men hon kommer ju iallafall! Detta betyder att vi missar ett lopp på vitsand som är i helgen. Men vill att han ska bli helt bra innan vi ska starta igen. Förmodligen så hinner vi iallafall starta på skellefteås heldag den 15onde September, var faktiskt två bra lopp för oss då så det känns bra! Hade ju trott att vi inte skulle hinna starta något på hela September, men det ser faktiskt ljust ut nu!
 
Tänkte ta och visa lite bilder på Turbo och Emil från de senaste dagarna.
 
 

Dag 3

Datum: 2013-09-02 | Tid: 20:49:48
I Lördag så hämtade vi hem min nya ponny. Eemil som han då heter är en gotlandsruss hingst född 2010.
Det var honom vi var och kollade på i Augusti. Han är rätt maffig av sig, aningen större än Turbo. Han är just nu både oinkörd och oinriden, han är endast tömkörd. Vi ska nu saknta men säkert börja köra in honom. Om 1-2 veckor är det tänkt att han ska kastreras om vi ska köpa honom. Till nästa år hoppas jag att vi hunnit göra oss redo för kval. Och sedan även rida in honom till våren. Men det beror helt på hur allt fungerar, vi ska ta det i en lagom takt. 
 
Första dagen var han rätt hingstig, stegrade någon gång osv. Men jag förstår honom precis, det var andra gången han var iväg från där han bott i sitt treåriga liv. Turbo är väl inte så värst förtjust i att jag ger någon annan  uppmärksamhet så han är rejält arg på Emil inne när de står i boxarna. Ute står de inte i samma hage men Turbo skulle så gärna vela komma in till honom och visa vem det är som bestämmer. Det går inte en minut utan att Turbo släpper honom med blicken, haha.. Vi drog igång med tricktränade rätt direkt, två olika sorters bugningar samt pussen kan han nu. Jag hoppas verkligen att allt ska gå bra med honom.  Ska verkligen bli kul att få se hur han utvecklas eftersom! Han är en supertrevlig häst, och ju mer vi lär känna varandra ju bättre kommer det självklart gå!
 
 
allroundekipage.blogg.se