Underbaraste bilderna på länge

Datum: 2014-04-29 | Tid: 22:48:00
I Lördags så körde jag Turbo tillsammans med Lisa/Rolle. Lite senare kom Ellen och då for vi ut och körde Emil, blev en tur 1,5mil, han kändes superfin. Senare på kvällen så blev det en superfin solnedgång så Ellen tog lite kort på mig och hästarna och dom blev verkligen huur fina som helst. Är störtkär i dom!Tävlingsresultat från igår

Datum: 2014-04-19 | Tid: 18:14:33
Blev en fjärdeplacering på tiden 2.05,1 med två galopper igår. Han var alldeles för taggad och höll princip på att krypa ur skinnet, men annars så! Gick för fort där framme, vinnaren gick nytt rekord, så blev för tufft. Men han känns ändå fin trotts galopperna och att han blir så het, stjärnponnyn :')
 
Nu laddar vi om inför den första på hemmabana och hoppas på en lite mindre taggad Turbo hahah ;) Eller taggad får han väl vara, men då får vi försöka hålla ordning på benen också!

Jag och Turbo, Augusti i somras!
 

Vars hittar man motivationen till att blogga..?

Datum: 2014-04-17 | Tid: 20:39:18
Har varken orken eller lusten till det här med blogg, inte just nu iallafall..
Inte bloggat på ett väldigt bra tag, men allt rullar på. Hästarna är superfina och imorgon gör jag och Turbo våran andra start för denna säsongen, blir spännande. Körde honom idag och han känns kanonens :D Han skoddes om till sin tävlingsbalans i Måndags, så han lär ha mer att ge denna gång än sist. 

Jag och Turbo Mars 2012, våran första start någonsin. Vilken resa vi har gjort jag och Turbon min♥
 

Porträttbilder Emil 6/4

Datum: 2014-04-06 | Tid: 22:36:44
 

Idag ska hästarna bli finfina

Datum: 2014-04-06 | Tid: 10:56:00
Idag ska hästarna få inviga mitt nya scapa schabrak, tror det blir super! Ellen håller på att locka mitt hår nu, så ska vi gå och fota porträttbilder med mig och hästarna strax. Sen även ridbilder, spännande. 
 
Hoppas ni är taggade på bilder! Ni ska även få massor av bilder från igår lite senare ikväll, bilder blev sueprbra!

bestfriend

Datum: 2014-04-05 | Tid: 21:39:37
 

bestfriend

Datum: 2014-04-05 | Tid: 21:39:00
 

Helt otroligt!!

Datum: 2014-04-05 | Tid: 18:48:00
Idag så var Emil med i provlopp för första gången någonsin. Gick otroligt bra, sjukt duktig var han. Det ända som är är att han är lite jobbig i voltnigen ibland, men det gick bättre när jag fick ligga i rygg på Ellen - Starre. Men med mer träning så blir det nog toppen! 
 
Klungkörningen gick otroligt bra, han tog det väldigt coolt även fast han var pigg. Vi låg både i mitten, längst fram och längst bak. Blev omsprungna och sprang om, så det var superbra träning.
 
Sen så körde vi även ett 2140 heat. Herregud vad fin han var alltså!! Han var inte så galoppig och sprang på otroligt bra, dock driver jag ju ingenting utan pratar bara med honom. Dessutom dog jag typ när jag kollade vad han hade gått för tider. Första varvet gick 2.47, och andra 2.37 (!!!). Helt sjukt!! Tredje gången han går i rätvarv och dessutom har han ju brodd och långvagnen (speedcaren). Blir spännande när vi ska byta till kortvagnen, blir som en annan känsla då. Och skulle tro att det blir lite lättare för honom att volta då! Är så jäkla nöjd och förvånad över hur himla duktig han är, är så himla förväntansfull för vad framtiden har att ge.

Efter så for jag och Ellen till mig, så har hon fotat porträtt och ridbilder på mig och Tub. Han var lite spänd i början, men efter en stund så lossnade han och blev riktigt fin. Ni får en massa bilder lite senare.
 

Galenpannorna

Datum: 2014-04-03 | Tid: 22:47:32
Hade riktigt ont i magen och huvudet när jag kom hem från skolan, hade egentligen tänkt gå till stallet direkt. Men la mig istället i sängen och pluggade till moppekortet, läste och svarade på frågorna till det kapitlet, måste få det här överstökat. Snart kan man boka in körlektioner, och skulle gärna vela ha moppekortet någon gång i maj så det är bäst jag ligger i ;)
 
Men magontet blev iallafall bättre, gick ut till stallet efter middagen. Hade egentligen bara tänkt fara ut med Turbo, men eftersom jag ska till en kompis imorgon direkt efter skolan så for jag ut med Emil idag också, gillar inte när de får stå mer än en dag så! 
 
Turbo var helt galen idag, haha.. Första fem minutrarna när vi börjat trava var han rätt seg, men sen kan jag meddelade att han piggnade till till max. Han blev sjukt het, inte alls kul när han blir sådär pigg. For ut med honom i skogen, och där blev han som mest pigg, var något minihinder på typ 10cm och sen någon "bom", och han ba "jag ska dra fort som f*n över dom där, och sen kan jag ju fortsätta i Turbo fart". Och man ba ":)))". Sen blir han ju aldrig trött heller, snarare bara piggare och piggare så han går inte att rida slut på heller. Men tillslut så kunde jag då rida över det någolunda kontrollerat, och då gav jag mig. Men i övrigt var det en väldigt mysig ritt, förutom hans damp ryck han kan få.
 
Emil for jag också ut och red, han var också pigg, men inte som Tub haha. Men hursomhelst, han fick testa hoppa ett nedfallet träd på kanske 30cm, och han är så himla duktig. Han tvekar inte ens, bästa Emil! Var ute med honom i cirka 50minuter och busade och hade det allmänt mysigt.
 
 

Tredje gången på banan

Datum: 2014-04-02 | Tid: 20:41:00
Idag så var det provlopp på banan, så vi passade på att fara in med Emil. Så jag kunde testa få köra honom innan provloppen började, så jag fick se hur han reagerade med mer folk på banan. (han gick alltså inte provlopp)
 
Han stressade inte upp sig eller så, vilket kändes bra. Värmde med Ellen - Starre, Emil låg på ganska rejält, men han stack absolut inte. Vi värmde typ 5-6 bakvarv, och sen voltade vi och körde ett rätvarv. Ellen låg utvändigt så han skulle få lite sparring. Han var ganska galoppig i rätvarv idag, men mellan galopperna gick han bra. Får vi ordning på galoppera så kommer han kunna gå riktigt bra! 
 
Turbo har jag tränat lite löst på lägdan, löslongerade och tränade lite på formen löst och sen tricktränade vi lite.
Melinda var gullig och fotade lite bilder!

 

Mina lyckopiller

Datum: 2014-04-01 | Tid: 21:47:00
Lyckades alltså försova mig imorse, riktigt duktigt.. Men mamma var snäll och släppte ut hästarna så jag hann med bussen. 

Turbo fick gå galoppintervaller idag, riktigt fin var han. Vi var ute i ca 1h och 15min, var en riktigt härlig ridtur.
 
Emil fick testa gå med hackamore för första gången, vilket gick bra. Märkte inte någon direkt skillnad på honom, han lyssnade princip precis likadant, men kan vara bra för dom att vila sig från bett också. Han va rätt på tårna i skritten, men han skötte sig ändå. Han fick även galoppera en del, gick superbra med honom också. Blev en kortare tur med honom, bara så han skulle få röra sig. Imorgon ska vi in till travbanan, Ellen ska värma sin ponny med mig och Emil, så det blir spännande. Det är provlopp för både storhäst och ponny imorgon, så det lär vara lite liv på banan. Han ska dock inte gå i något provlopp, men det är bra träning för honom att vara på banan och springa när det är mer hästar där än när man åker in efter middagen en tex. tisdag.
 
allroundekipage.blogg.se