Sjuk

Datum: 2015-01-30 | Tid: 19:17:23
Varit hemma från skolan både igår och idag, känner mig rätt krasslig. Halsen är igen svälld, slämmig, hostar och har även lite feber nu. Lyckades ta mig ut en en mils sväng med Emil igår och det var faktiskt riktigt rikitigt skönt. Det var nollgradigt så man slapp tillochmed frysa! Han var lugn och väldigt avslappnad i början, men efter jag låtit han springa på en liten bit blev han för pigg. Han vill bara fram fram fram och visst är det kul att han vill springa, men jag tycker inte om när man får upplevelsen som om att han drar. Men efter lite skritt pauser och övertalning så lugnade han ner sig någorlunda, han är inte att leka med i handen haha.
 
Hade egentligen tänkt fara ut med Turbo idag, men känner mig för slut så han får en extra vilodag.

Busblicken♥
 

Mysig tur

Datum: 2015-01-27 | Tid: 22:23:44
Idag så undrade Lisa (mammas kompis, hon som äger stallet Turbo står i) ifall hon och Maja (hennes dotter) fick fara ut och köra Turbo. Så vi följdes ut med hästarna nu i kväll, dom bakom Turbo och jag bakom Empa. Blev en joggingtur på cirka 1 1/2 mil och det var verkligen superskönt ute, frös en aning om fingrarna men annars var det jättehärligt. Dessutom är det så mycket roligare att följas ut, tror nog hästarna också tycker det är kul med lite sällskap. Turbo var superlugn och skötte sig galant när Maja körde också, han såg super avslappnad ut från sidan. När man ser han sådär lugn så kan man inte tänka sig att det är honom som man ibland inte har en chans att få stopp på pga. att han blir för het. Han har såå många olika sidor haha! Maja går iallafall kurs på travskolan och det är superbra träning att få fara ut och köra lite då och då hemma också. 

Emil kändes lika fin som vanligt, dock ligger han på väldigt mycket hela tiden. Skulle gärna vilja att han slappnade av lite mer, han skulle gärna vilja springa 2.15 tempo hela tiden om han fick, men det skulle ju inte direkt bli så jättebra ;)

Tre bilder på mig och Turbo från Umåkers dubbelhelg när han gick nytt rekord, 1.58,2ag. Finpojken!!
 
 

Veckoplanering

Datum: 2015-01-25 | Tid: 22:17:31
 

Härligt väder

Datum: 2015-01-25 | Tid: 16:03:00
Hannah kom hit efter lunch för att köra Turbo tillsammans med mig och Emil. Var så himla skönt väder ute idag, drygt minus 6 grader och sol, underbart!
 
Vi körde en riktig långsväng idag, blev drygt 2mil och jag frös ändå inte så mycket! Hästarna var superduktiga, vi fokuserade lite extra på tempoväxlingar och omkörningar. Superbra träning för dom, speciellt för Emil som är så pass orutinerad. Träna att springa om och att bli omsprungen i lite snabbare tempon, så nyttigt för honom. Dessutom gick han jättefint!
 
Däremot hände det en otäck sak när vi var ute och körde, inget jag skulle vilja uppleva igen. När vi kört cirka 7km så kom stog det en man tillsammans med en hund och en spark på höger sida om vägen där vi körde, vilket var det läskigaste Emil sett i hela hans liv(??) Han snörde sig ner i diket där han inte ens bottnade pga. all snö. Han hoppade rätt upp i snön för att få sig fram, eller att ja ens få sig någon stans. Som tur var så fick vi oss upp på något vis utan att någon skadade sig, ett under att inte vagnen lyckades välta. Så himla tur att det gick så bra! Vi vände sedan tillbaks och gjorde ett nytt försök att ta oss förbi mannen, Emil var fortfarande tittig men han skötte sig. Han brukar nästan aldrig bli rädd för någonting, så förstår inte vad som flög i honom men tur att det löste sig bra iallafall.
 
Lite kul att det är något såntdär som han blir rädd över och inte när vi kör på stora vägen och möter bussar, lastbilar, fartdårar och allt sådant. Han är stentuff igentligen, brukar aldrig bli rädd för någonting. 
 

Söndag

Datum: 2015-01-25 | Tid: 10:05:16
Igår så började jag dagen med att vara barnvakt åt min lillasyster fram tills lunch, sen var det dax att göra om hela Turbos hage igen. Han har rivit den tre gånger på två dagar, riktigt irriterande.. Och ändå är den rejält byggd, men det blir knappt någon ström i hagen och med vintertäckena så känner de inte av någonting. Han har kommit på att bara springa rätt över allting tills den går sönder, vilket han lyckats riktigt bra med. Suck. Inte jättekul att göra om hagen i -10 men vad har man för val ;) Vi har gjort om den en till gång och bytt strömmen och nu har han faktiskt stannat inne där ett tag, så får hoppas att det förblir så också.
 
Körde Emil lite senare och han kändes superfin, blev en tur på cirka 1.4 mil. Idag kommer Hannah så ska vi följas ut på en längre tur med hästarna, alltid kul med sällskap.

Hittade en bild från November -13, gud så liten han såg ut!
 

Det var ett tag sedan

Datum: 2015-01-22 | Tid: 22:05:13
Halloj! Var ett bra tag sedan jag var in och skrev någonting här, tyvärr. Men har saknat det en hel del, så tänkte att jag ger det hela ett nytt försök. Nytt år, nya möjligheter ;)
 
Hästarna fick en välförtjänt vintervila i November och sattes sedan igång igen in mot andra veckan i December. De går verkligen såå bra i träningen vilket känns lovande inför denna säsong. Är så himla taggad på att den ska dra igång, tyvärr är det ju ett bra tag kvar men längtar mer än någonsin. 
 
allroundekipage.blogg.se