Nytt

Datum: 2016-09-28 | Tid: 16:29:04
Klickat hem lite nya saker till hästarna och mig själv denna veckan, alltid lika kul! Var kanske inte de roligaste köpen, men välbehövliga! Jag hoppas allting hinner komma innan veckans slut, skulle iallafall behövt en av grejerna till lördagens tävling. Uppdaterar självklart när allting kommit så får ni se vad det är jag köpt.

För 2 år sedan..?

Datum: 2016-09-27 | Tid: 21:45:00
Idag för prick två år sedan så gjorde vi våran andra start, jag och Eemil. Resulterade i en lätt seger på 2.22,9 med alla krafter kvar i mål. Han bara luffsade runt som att han aldrig gjort annat.
 
Det finns nog ingenting jag saknar mer än att få åka runt på olika banor med honom. Aldrig någonsin känt så mycket lycka med en häst på ovalen. Bara att få fara runt med honom. När han väl är ute på banan så vet jag att han kämpar allt vad som går, det är vad han älskar och då spelar det ingen roll vad förutsättningarna är. 
 

Jag vill satsa, en tredje häst?

Datum: 2016-09-26 | Tid: 20:56:00
Jag känner sånt kli i fingrarna och i benen, jag vill ha en till häst. En storhäst. Jag har varit sugen till och från, men eftersom jag inte har velat sälja någon ponny så har det inte varit något alternativ. Men eftersom jag jobbar en del nu så har jag råd att betala en häst själv. Tanken var att Turbo skulle säljas/lånas ut efter denna säsong. Men NEJ det går inte. Jag tycker om honom alldeles för mycket och jag vill få känna mig nöjd med vars vi kommit när vi slutar. Vi har kommit oss jättelångt tillsammans men jag vet att det finns mer. Jag är inte en sån person som vill sluta innan jag är nöjd. Det ska sitta och jag är inte 100% nöjd än, kanske blir man aldrig det, men mer kan vi egentligen. Vet inte om jag någonsin kommer kunna skiljas från honom heller? Men hur som. Förra veckan ringde jag på en storhäst, ett kallblod. HUR fin som helst!! Såklart var hästen tingad, ska återkomma igen till veckan och se om den finns kvar. Håller alla tummar.
 
Jag vill satsa. Jag vill komma högt och det känns helt rätt. 3 hästar vet jag att jag klarar av, njuter varje minut i stallet med hästarna. Kombinera ponnytravet med en storhäst vore drömmen för mig just nu. Underbart vore det. 
 
Hade varit kul med en tredje häst till stallet, satsa allt vad som går just nu. NU. Detta är vad jag lever och andas för.
 

Veckan kommer nog se ut ungefär såhär

Datum: 2016-09-26 | Tid: 15:01:00
Var väldigt tungt att stiga upp imorse, ny skolvecka framför mig. Skönt att våra måndagar är väldigt lugna. Bra nyhet är iallafall att Bodens heldag blir av, 9 lopp. Alltså bara ett inställt. Kanon! Bara hålla tummarna att alla mina lopp blev av, vill köra gärnet nu såhär i slutspurten säsongen. Alltid lika nervöst innan man fått se startlistorna haha. Har iallafall precis landat hemma, ska snart ut i stallet och sedan vidare mot travskolan för att ha min måndagsgrupp. 
 
Veckan kommer nog se ut ungehär såhär
Måndag: Emil skrittas, jobb
Tisdag: Klippa och rida Turbo då klippningen aldrig blev av förra veckan
Onsdag: Skritta Emil, fixa all utrustning till Lördagens tävling
Torsdag: Jobb hela kvällen
Fredag: Skritta Emil, rida Turbo
Lördag: Tävling Boden
Söndag: Ev. tla utbildning
 
Måste även försöka fixa så hovslagaren kan komma ut och sko om Turbo också, testa annan balans..

Saknar redan sommaren för mycket, nu väntas det kalla och regniga dagar..

Anmält till Boden

Datum: 2016-09-25 | Tid: 23:44:00
 
Anmälde precis ut Turbo till Bodens heldag som de har nu på Lördag (1 oktober). Turbo hade faktiskt helt ok proppar så bara hoppas de blir av! Hälge är även anmäld så ska bli super spännade att köra några sista lopp med honom innan Tilda tar över nästa år. 

Från en av Hälges två segrar vi tog iår på Lycksele travet, otroligt fina resultat hade han och Turbo den helgen. Kan blicka tillbaks med ett stort leende♥
 

Härliga helg

Datum: 2016-09-25 | Tid: 20:57:00

I lördags jobbade jag hos Chrille då dom var borta, gick fintfint som vanligt. Hästarna är så otroligt fina och trevliga, lika kul att vara där varje gång. Så himla sugen på storhäst just nu, blev bara helt plötsligt haha! Emil skrittades, var barnvakt på kvällen så gjorde ingenting speciellt då iallafall.

Idag har det varit såå himla skönt väder, gudomligt!! Turbo fick ett galoppass i sadeln och han var hur pigg som helst haha. I början av passet så kom det ett och annat glädjeskutt, tror han var glad av att få följa ut med en kompis. Var ett tag sedan! Han kändes iallafall fin, trotts att han blir lite för pigg ibland men går bra ändå. Även övningskört och hämtat lite nya saker till hästarna idag, bla. köpt en loksele. 

Varit en ganska lugn helg, skönt det med ibland men är allt annat än sugen på en ny skolvecka imorgon. Dagarna går iallafall ganska fort. Kortdag på onsdag pga inställda lektioner så kanske får lite vettigt gjort hemma då också.
 
 

3år sedan hans sattes för vagn

Datum: 2016-09-22 | Tid: 21:59:00
Idag är det 3år sedan Emil sattes i vagn för första gången, den 3åriga russhingsten. Det gjorde han med bravur, som om att han aldrig gjort annat. Blir så glad av att se dessa bilder, att jag gjort allting själv med denna häst. Med lite hjälp på sidan av såklart, men jag har format honom helt själv och det är jag stolt över. 
 
Visst var han gullig!? Han har verkligen växt på sig på dessa år.

Städdag

Datum: 2016-09-22 | Tid: 14:05:24
Har hunnit med att göra en välbehövlig städning i mitt rum idag, inte det roligaste att göra men det är så skönt efter. Renbäddat, dammtorkat och damsugit hela nedervåningen. Fredag imorgon, känns extra skönt att städa Torsdagar så är det fint till helgen. Stallet är redan fixat och efter middagen har jag två kurser på travskolan så har fullt upp ikväll.
 
Känns otroligt skönt med Fredag och helg imorgon, lång dag i skolan men sedan blir det god middag och stallmys. Kanske hittar på något mer på kvällen också, återstår att se.

Vi var och köpte ny tråd till Emils hage igår, nya stolpar ska också införhandlas. Virke och nytt underlag till ligghallen måste också skaffas. Känns som det är så mycket som ska fixas inför vintern, men blir nog superbra sen. 
 

Veckoplanering

Datum: 2016-09-21 | Tid: 21:09:00
Denna skulle ha kommit upp för någon dag sedan men då datorn var på ominstallation så blev det aldrig. Tänkte att det kunde vara kul att se hur denna vecka ser ut lite sammanfattad i "hästväg". Är ju i mitt eget stall varje dag också och fixar men skrev inte med det om inte någon av hästarna motioneras. Men det fixas såklart varje dag också.
 
Måndag: Emil skrittas, kurs på travskolan
Tisdag: Loppis, intervaller med Turbo, kurs på travskolan
Onsdag: Intervaller med Hälge och Arne, Emil skrittas
Torsdag: Kurser på travskolan 
Fredag: Emil skrittas, Turbo dressyrpass
Lördag: Jobb i stall Månsson, Emils hage ska göras om och Turbo ska rakas
Söndag: Turbo ridpass galopparbete, Emil skrittas
 
Kanske kul att se hur en vecka kan se ut för mig just nu? Något ni vill att jag ska fortsätta med, att sammanfatta såhär? I veckan jobbade jag dock sista Tisdagen på travskolan, Åsa har varit sjukskriven därför jag hoppat in åt henne på Tisdagskursen, framöver jobbar jag bara Måndagar och Torsdagar
 

Mycket att göra

Datum: 2016-09-21 | Tid: 20:41:26
Sorry att det inte dygt upp något inlägg denna vecka men har haft fullt upp, det tar på krafterna men det är otroligt kul att ha någonting att göra så klagar inte.
 
I måndags så hade jag kurs på travskolan efter middagen, konkörning på schemat och de gick superbra för alla elever. Så kul att se dom utvecklas! Turbo vilade, Emil skrittades 30minuter i vagn. Datorn var på ominstallation så bloggade ingenting under kvällen, tycker det är så drygt att blogga via mobilen..
 
Igår (Tisdags) så blev det en tiiiidig morgon, steg upp och släppte ut och fodrade hästarna, mockade, osv. Sedan 07.20 så körde jag mot travet för att ställa upp för loppis som vi skulle ha under travdagen. Började skolan 08.30 och gick till 13.30 och då for jag direkt till travet för att byta av Amalia som stått med alla grejer. När travdagen var över så övningskörde jag hem och for direkt ut och körde intervaller med Turbo. Han har endast blivit riden sen vi var iväg och startade på Danneros heldag den 4e september. Så endast gått i sadel i 2veckor. Han var superfin och smidig så nu fortsätter vi med ridträningen resten av säsongen och hoppas på bra resultat. Ridtränade honom alltid mer förr och det är något han trivs väldigt bra med. Han var lite för laddad men det brukar han bli på hösten. Han har dessutom blivit så himla lurvig så måste ta och raka honom någon dag framöver! Senare åkte jag vidare till travskolan för att ha vuxenkurs vilket gick bra det med.
 
Idag så gick jag skolan till kl 16, men jag har varit ledig från jobb. Har varit och kört intervaller med Hälge som jag har fått tävla denna säsong. Han har inte tävlat sedan Skellefteås heldag i Juli nu så skulle få känna lite på honom nu igen innan det blir dax för något fler lopp. Tilda gör så himla fint jobb med honom, så otroligt kul att ha fått förtroendet att få tävla honom iår!! Testade även köra Tildes gotlandsruss, så kul att testa olika hästar. Nyttigt! Emil har även blivit skrittad. Nu ska jag ta och tända lite ljus och se lite serie sen ska jag försöka göra en tidig kväll och ladda inför skola och jobb imorgon.
 

Hur mycket saker som helst..

Datum: 2016-09-18 | Tid: 21:43:57
Var på loppis idag på travskolan och sålde en del! Har så sjukt mycket grejer jag inte använder så var perfekt tillfälle att sälja. Hade hoppats på mer folk men det kom ändå en del! Detta är alltså vad som nu är över och då har jag sålt en hel del saker redan. Så är det någonting ni söker så är det bara att höra av sig! Har även en monté sadel att sälja. Fick självklart med mig lite nytt hem också, tyvärr haha! Men köpte bara nödvändiga saker så det är faktiskt okej tycker jag ;) 
 
Ska försöka bli av med allt detta så kan lite nytt införskaffas med gott samvete hehe!

Mina två senaste inköp

Datum: 2016-09-17 | Tid: 20:26:48
Mina två senaste inköp till hästarna. Back on track paddar samt ett nackskydd. Tycker om back on tracks produkter så ska bli spännande med lite nya saker därifrån.
 
Mest förväntansfull är jag nog ändå på nackskyddet, de skriver såhär om den: "Nackskyddet täcker både atlas- och axiskotan. Till skillnad från andra produkter går nackskyddet längre bak på nackkotorna så Back on Track-effekten kan verka även där. Kardborreknäppningen finns till för maximal storleksanpassning. Det finns band för knytning i grimman eller käkremmen och förstärkningar på yttersidan där grimman/huvudlaget ligger mot nacken." Emil brukar kunna vara lite låst bak i nacken, masserar och har ett format huvudlag så de ska ligga bra mot nacken. Men ska bli spännande och se om jag märker någon effekt med hjälp av denna också!
Återkommer med recension på den när jag testat den ett tag.

Skön höstdag

Datum: 2016-09-17 | Tid: 19:57:00
Lite mobilbilder från dagen, däremot dog telefonen ganska snabbt så hann inte ta några på Turbo osv..
 
Emil skrittades i 30minuter i vagn, fick massage, kylda och lindade ben. Får se hur länge dom lindorna sitter inatt, brukar inte stanna kvar allt för länge då han går ute ;)
 
Turbo fick ett dressyrpass barbacka nere på lägdan och han var huuur fin som helst. Red igenom honom i båda varvet så han mjuknade upp och han är verkligen ett dressyrämne. Känns iallafall super, imorgon blir det lätta intervaller så tänkte att det vore bra att mjuka upp han lite idag.

Loppis Skelleftetravet 18/9

Datum: 2016-09-16 | Tid: 19:11:56
På Söndag dukar vi upp loppis på travet här i Skellefteå. Jag själv har massor att sälja och det kommer vara hur mycket som helst som säljs. Både till ryttare, kusk, ponny och häst. I samband med detta har vi även Söndagsöppet på travskolan vilket är gratis för alla, hänga med i stallet och ha stallmys!
 
Rensade ur stallet för någon vecka sedan och här är en del av allt jag ska sälja, det är helt sjukt vad man drar på sig saker?! När har jag ens köpt allting? Ska iallafall bli skönt att bli av med en del (försöka iallafall ;))
 

Jobb

Datum: 2016-09-15 | Tid: 23:16:56

Torsdag idag, åkte direkt från skolan till travskolan. Gick igenom lite inför dagens kurser och började planera inför nästa veckas, skönt med lite framförhållning! Gick jättebra på kurserna, alla var superduktiga som vanligt.

Jag fixade stallet imorse så min lillasyster var jättesnäll och fodrade mina hästar osv ikväll när jag var på jobbet.

ÄNTLIGEN fredag imorgon och sedan välbehövlig helg. Har ingenting speciellt planerat men brukar ändå aldrig bli så att jag bara ligger hemma. Lite extra mys i stallet ska jag ha i helgen också. Nu ska jag ta och sova,hoppas ni haft en bra dag!

allroundekipage.blogg.se