Ponnytravgala

Datum: 2013-01-31 | Tid: 23:24:00
På Lördag så rullar bilen mot Piteå där för tredje året i rad Skellefteå ponnytrav galan ska hållas. Det är verkligen en av årets höjdpunkter! Iår är det riktigt många som är med i min årskategori om att bli årets kusk, har inga som helst förväntningar över att bli nominerad. Då alla i klubben verkligen varit superduktiga iår, som vanligt!
 
Förra året så blev jag nominerad till årets kusk 12-15år, och vann! Kommer aldrig glömma det, sjukt kul och överraskande!
 
Galan hålls som sagt i Piteå, på havsbadet. Där vi sover på hotellet, badar, har prisutdelningar och en massa annat skoj. Jag har fixat tidsinställda inlägg som jag hoppas att ni uppskattar. Måste även tillägga att bilden jag visade i inlägget är från galan 2010/2011, känner ni igen mig?
 

Dagens körtur

Datum: 2013-01-31 | Tid: 19:54:00
Idag så for jag ut och körde Turbo, var riktigt härligt väder så jag for en sväng på 1 1/2 mil som jag hade planerat. Han var pigg och allert, precis som jag vill att han ska vara. Dock har han börjat inbilla sig att reflexpinnarna som är utmi vagen ska attackera honom, så han fjantar sig lite när han ska springa förbi dem ibland.
 
Finns inte så mycket att skriva, rätt ointressant inlägg, men bättre än ingenting iallafall!

Presentation Matilda & Puccini

Datum: 2013-01-31 | Tid: 18:00:00
Hej!
Jag ska väl ta och skriva en presentation jag också!.
 
Mitt namn är Matilda Strand och är snart tretton år, hehe.  Jag har ridit sen jag ver typ 5 år, lite mer än halva mitt liv nu. Ridskolan som jag red på heter Åbacken ridskola och ligger i Innertavle, nån mil utanför Umeå, och där har jag ridit i ungeför 5 år, sen fick jag min egna ponny och slutade där. 
.
Har även ett intresse för att fota, jag har en Canon eos 600D som jag fick för typ två årsen. Så bilder kommer det att komma massa av.

Puccini
Eller Putte som han kallas till vardags är 138 i mnkh allså en C-ponny, på 15 år, född 1997, men han är en pigg och glad ponny som älskar att springa, typ det bästa han vet. haha. Vi båda brinner för hoppning, blir säkert några tävlingar i sommar. Snart har jag även haft honom i ett år!
 
Hoppas ni kommer att följa min och Puttes utvecklingar tillsammans :D!
 
/Matilda

Den första tiden med Turbo

Datum: 2013-01-31 | Tid: 11:11:00
Fick ett tips att jag skulle skriva om den första tiden med Turbo, och visst kan jag skriva och berätta om det.
 
Turbo är min första "egna" häst så han var och ÄR väldigt speciell för mig. Jag är såå glad att jag fick hem den lilla guldklimpen! De första dagarna gick vi bara promenader, longerade osv. Min mamma blev inlagd på sjukhus och fick operera sig kort efter jag fick hem Turbo, hon ville att någon vuxen skulle vara med och köra honom den första gången då faktiskt inte visste hur han skulle beté sig även om han var huuur snäll som helst i hanteringen. Jag kom ihåg att han skrek ganska mycket när han var ny, han var ju bara fem år och nykasterad, men han gjorde aldrig något dumt när han gnäggade för fullt.
 
Sören, en av travkuskarna på Skellefteå travet följde mig ut och körde Turbo första gången. Sören var verkligen imonerad över Turbo, han fick köra honom, och jag fick en massa beröm över vilken fin ponny han var, ska jag vara ärlig så sa han faktiskt att Turbo var den finaste han kört! Så det kändes verkligen underbart!
 
Hade med mig kompisar i vagnen gångerna därpå också, kändes säkrast så, han var ju bara fem år trotts allt. Men Turbo var jättesäker, var inte ens så tittig eller så.
 
Jag red honom även med kursen efter typ en vecka också, han fick springa av sig lite på banan, och det gick bra det! Han blev dock lite stark då han typ la tungan över bettet, men he gick bra iallafall.
 
Red även lite på stallbacken, i skogen osv, han var ju knappt riden hade inga krav eller nåt, men jag var verkligen lycklig när jag kom in från alla pass med min allderles egna ponny (eller ah, vi lånade han ju först men).
 
Allt rullade på bra, testade att köra snabbjobb med honom ungefär 1månad efter jag fick hem honom, kom ihåg att det faktiskt inte alls gick så bra som jag hade hoppats på, han kändes inte helt ren travig, så var lite rädd att han skulle vara så i traven. Men nästa snabbjobb så kändes han redan mycket bättre, så det var verkligen en lättnad!
 
Något mer ni undrar över? Släng då iväg en kommentar så ska jag ta och svara på din fråga.
 

Thelma & Turbo

Datum: 2013-01-30 | Tid: 23:04:00
Tjenare!
En presentation kan väl vara bra så ni vet vem som skriver det ni läser?

Thelma Ragnarsson heter jag då och är tretton år, alltså född 1999. Som ni säkert förstår är detta en hästblogg som jag nu delar med Matilda. Jag har håller på med hästar så länge
jag kan minnas. Förut red jag på Skellefteå Ridklubb, men slutade då jag fick min egna ponny.

Jag satsar först och främst på ponnytrav, men har planer på att någon gång kanske ev. hinna tävla Turbo på någon ridskoletävling eller nåt innan jag växer ur honom helt.

Jag älskar även att fota, I mina händer en Nikon D40 som jag nu har haft i några år, så funderar på att byta till en lite mer avancerad kamera.

Österås Turbo
Ponnyn kanske ni också vill veta lite om?
Turbo är född den 11 Juli 2006. Han är efter Micklas 571 och undan Katrinebergs Betty. Han är en b-ponny
och är 127,5 i mnkh än så länge. Han älskar att få vara ute och springa men även att bara få stå och mysa, jag har haft honom i lite mer än ett år.

Jag ser verkligen framemot allt vi har framför oss, våran resa har bara börjat!
 
Hoppas att ni kommer följa min och Turbos utvecklingar här på bloggen!
/Thelma

Välkommen till min nya blogg!

Datum: 2013-01-30 | Tid: 21:29:00

Mitt första inlägg.

allroundekipage.blogg.se