En kall Lördag

Datum: 2016-12-10 | Tid: 22:58:32
Upp före 06 en Lördag är alltid lika tungt men vad gör man inte för det man älskar mest av allt! - Hästarna. 
 
Började jobba kl 07 i Månssons stall och innan det skulle mina egna tre hästar få morgon och komma ut. Termometern visade -14, uppskattades inte.. Jobbdagen flög iallafall iväg, går så himla snabbt när man bara jobbar halvdag. Avslutade med att köra en fin Järven.

När jag kom hem så fixade vi äntligen Emils nya termobar till hans hage, känns så skönt att den är uppe nu. Kommer underlätta så himla mycket. Prinsen har ju en nergrävd "vattenkopp" i sin hage, men eftersom hagen Emil står i är byggd på senare tid så har inte den någon nergrävd.

Emil fick massa pyssel, massade, stretchning och sedan for jag ut och red honom. Han är så otroligt stel i höger sidan, hoppas han kommer mjukna upp såsmåningom.. Invigde sitt nya back on track täcke hann han också, han verkade väldigt nöjd!
 
Nu ska jag ta och sova, jobbar imorgon också och sedan ska jag hem och köra Prinsen och ev. Turbo. Fullt upp!
 

Turbo på annons, equiterapeuten och jobb

Datum: 2016-12-09 | Tid: 22:30:07
Ett tag sedan jag skrev, typiskt mig!!
 
Detta har förmodligen kommit som en chock för många, och även för mig. Turbo är tillsalu. Detta beslut känns fruktansvärt tungt, men nu är det upp till mig att hitta den där perfekta familjen eller människan som vill köpa honom. Har redan hittat en familj som känns som den ultimata, vi får se hur allt blir. Ingenting bestämt än. Den det blir, som köper Turbo kommer få en fantastisk ponny med hjärtat på rätt ställe. OJ vilken fantastisk häst han är, så godhjärtad och snäll. Skulle aldrig göra någonting dumt och passar perfekt för iprincip allting. Jag är så stolt över vilken individ han vuxit och blivit, aldrig mött en så snäll häst som han är. Vi har kommit så himla långt tillsammans och jag kan inte annat än att titta tillbaks med ett leende och en tår i ögat. Vi har haft de bästa tänkbara åren som gått att få. 
 
Emil fortsätter rehab träningen, 2min trav åt gången x 5. Han är just nu en tickande bomb, som väntar på att explodera. Trodde att efter 5 månaders vila (där han faktiskt var lugn) skulle ha lugnat ner sig i huvudet. Men bara inse att detta är en ponny med en hel del krut, kul det såklart men hade varit skönt om han kunde lugna sig lite, för hans egen skull. 
 
Prinsen har tränat på och idag Fredag så var equiterapeuten ut och kollade på både Emil och Turbo. Emil är spänd i höger sidan (som förväntat) så nu är det bara fortsätta med stretchningen, massagen och igångsättningen. Och att Prinsen sprungit snett med rumpan och huvudet hade sina logiska förklaringar, skönt att kunna försöka underhålla detta nu.
 
Jag har jobbat på som vanligt på travskolan och terminen börjar lida mot sitt slut, tråkigt nog. Alla elever har varit så himla duktiga och det är så fantastiskt kul att jobba med allihopa! Jobbar som vanligt helg hos Månsson också. Ska jobba hela helgen denna vecka så blir tidiga mornar och sedan hem till mina egna hästar för fix och trix. 
 
Ikväll har jag varit och ätit god mat med kursledarna på travskolan och planerat lite inför kommande termin. Längrar redan, även om det är en vecka kvar av kurserna. Jag har nog två av de bästa jobben som går att få, lyckligt lottad!!
allroundekipage.blogg.se