It will never exist something more wonderful than he

Datum: 2014-03-30 | Tid: 22:49:15
min älskade turbo, vad jag älskar dig

Så förväntansfull för framtiden

Datum: 2014-03-30 | Tid: 22:43:00
Idag så körde jag först fem bakvarv, sen så fick han testa volta för första gången och sen körde jag ett rätvarv. Gick även jättebra när de skulle släppa ut när jag skulle köra honom idag, han var lugn då:'')!

Allt har gått jättebra, han är så himla duktig. Han var lite vinglig första varvet när vi voltade, men sen andra, tredje och fjärde gick så mycket bättre! Sen så fick han springa i rätvarv ett varv, han fick springa snabbare än i bakvarv, men jag drev ingenting, pratade bara med honom. Klockade för skojjs skull, och han klarar kvaltiden redan nu. :D

På Onsdag så ska Ellen värma med mig, så får han testa att köra på banan med en häst brevid, och sen ska vi testa att volta och köra ett rätvarv med någon brevid. Ska bli spännande!

Han fick för sig någonting och blev lite tjurig när vi skulle gå in i en annan spolspilta idag, tillslut så fick det bli så att han fick backa in där haha. Han blev även schamponerad, och han stog typ och sov haha :')

~det handlar om att tappa bort sig i någons famn och aldrig vela hitta vägen ut.

Datum: 2014-03-30 | Tid: 15:31:54
Min fina Emil.
 

Tävlingsresultat från igår

Datum: 2014-03-28 | Tid: 20:50:45
Blev en 2a placering igår, kändes superfin gjorde han också. Vi lyckades ta oss om alla ekipage, men sen kom det en för snabb bakifrån, men är så jäkla nöjd. Världens bästa turbo, säsongen börjar sjukt bra iallafall :D!! 

Han sprang 2.08,2 med en liten galopp. Ingen så värst snabb tid, men jag är nöjd. Han kändes somsagt jättefin i traven, första starten på fem måndader (varit säsongsuppehåll) och sen går han heller inte med sin tävlingsbalans på skorna. 

Bilder från igår! Foto: Carina Olofsson
 

Mycket som händer

Datum: 2014-03-26 | Tid: 23:02:00
Är så mycket som händer nu, och har inte haft tid till att uppdatera något nu på någon dag!
 
I Måndags så red jag Emil för nionde gången, superduktig var han! Han tog sina första två galopper med ryttare på ryggen. Sjukt fin och härlig galopp hade han, var liksom "no big" för han att galoppera med mig där uppe. 
 
Turbo red jag bara ut så han fick sträcka på sig då han gick intervaller dagen innan.
 
Igår så for vi in på banan med Emil för första gångenGick så bra som det kunde gå, han skötte sig exemplariskt. Han var inte ens tittig på banan, utan han sprang på och var bara allmänt glad och taggad på livet haha. :') Han fick gå fem bakvarv, och sen skrittade jag av honom ett halvvarv. 
 
Vi har ju haft lite problem med att sätta på vagnen utan att han stressar upp sig, men idag tog han det lugnt, vilket kändes otroligt skönt. Han fick även stå i en duschspilta och duschas för första gången, han rörde inte en fena och tyckte bara det var allmänt skönt. Lastningen har också gått jätte bra, han bara går på och är lugn både på och av. Han måste seriöst vara världens snällaste fyraåring!

Nu ska vi försöka åka in med han på banan två gånger i veckan, så ska vi väl såsmåningom börja träna på att volta och sen även köra i rätvarv. Så får vi helt enkelt se när han är redo för kval!
 
Idag så red jag Emil igen, tränade lite vidare på galoppfattningarna och han var jätteduktig. Han är så otroligt snäll och vill verkligen göra rätt.
 
Turbo for jag också ut och red, han ska starta imorgon så mjukade upp han i båda sidorna och sen fick han även springa av sig så han inte är alldeles för pigg imorgon. Men finns nog risk för det ändå haha ;) Sen fick han massage och stretchning som vanligt. Smörj och packat all tävlingsutrustning har jag även gjort ikväll. Är riktigt slut nu, har varit i stallet precis hela dagen och fixat så ska snart gå och sova. Hoppas ni håller tummarna för mig och Turbo imorgon, säsongsdebut!

Bjuder på lite bilder från de senaste dagarna!

 

 
 

Fredag, Lördag och Söndag

Datum: 2014-03-23 | Tid: 22:47:00
I Fredags så red jag Emil för åttonde gången, han var pigg och väldigt framåt. Lyssnade bra på skänklarna och även halterna, även fast han var pigg så tog han halterna utan att stressa upp sig vilket var bra! Turbo for jag ut och busade med i repgrimma i skogen, han var på riktigt bushumör och vi var ute i lite mer än en timme och tjoade. 
 
Lördags så for jag in rätt tidigt på travet för att jag skulle köra travskolans ena russ Hälge i ett provlopp. Det gick väl ändå bra, han var dock väldigt het och skulle tippa på att han inte har en sån värsting kondis så blir det nog lite av att han blir "stressad" av att han inte orkar med sig själv och därför blir han sådär het, blev lite stressad av sig när det närmade sig en häst. Men det tog sig ändå! Var även klungkörning och han tog det ändå lugnare än vad jag trott, sen blev det även ett 2140 heat. Fick verkligen sitta och jobba med han de där två varven, var inte bara hästen som var slut när vi passerade mållinjen ;) Första varvet var han lite svårare, men andra så hade han travat in sig bättre och det resulterade också i att han slappnade av lite mer. Han bröt åt vänster i kurvorna så ett nosludd eller liknande på höger sida skulle nog göra susen. Med mer rutin och träning så blir han nog riktigt fin! Han skötte sig ändå och jag är nöjd över honom, trotts allt första gången jag kör honom.
 
Jag fotade sen gravidbilder på min morbror och hans tjej (hahah lät som min morbror var gravid men). Tog en massa härliga bilder ute i snön, både lättklätt och med kläder. Vädret var faktiskt på vår sida och är ändå nöjd med ett par bilder. Har redigerat dom lite nu, och resultatet har ändå blivit bra. Är riktigt fotosugen nu, rätt mycket inspiration faktiskt!
Mamma erbjöd sig att fara ut och köra Turbo med min lillasyster, och det hade gått bra!

Idag så var jag på moppekurs från 09.00-18.00, rätt segt. Men nu är teorin avgjord iallafall, ""bara"" en massa plugg + körningar kvar nu. Blev intervaller för Turbo när jag kom hem, gick finfint. Var väldigt mörkt ute, och mörkrädd som jag är så trodde jag att jag skulle kissa ner mig.. Men jag övervann min rädsla och vågade mig ut även där det inte var lysen. Sen blev det massage + stretchning för honom. 

Wiho!!

Datum: 2014-03-20 | Tid: 20:53:00
Nu är jag och Turbo anmälda till årets första start, spännande! Får hoppas på att startlistan kommer ut imorgon, alltid lika spänd innan man fått se den. Äntliigen kan jag säga att tävlingssäsongen börjar dra igång igen, fem månader sen vi tävlade sist. Dock känner jag att det känns tråkigt att det blir så mycket pengaproppar iår då jag anser att det inte alls blir lika jämna lopp.. Men finns inte så mycket mer att göra än att gilla läget, tyvärr.. 
 
Det här loppet är iallafall inte ett pengalopp, utan en där de räknat ut från de fyra senaste tiderna + rekordet hästen har. (I pengapropparna/pengaloppen så räknar de på hur mycket prispoäng ponnyn har på sig, vilket blir väldigt ojämt..). 
 
Men iallafall, är riktigt taggad inför detta, håll tummarna för oss!

Bilder från igår!

Datum: 2014-03-20 | Tid: 20:41:12
Här är alla bilder från igår, klockan var efter sex när körbilderna togs därför är de så knastriga då ison var tvungen att höjas rejält osv. Men är i chock att det ändå gick att fota då! 
 
Kom även fram en man till mamma efter att ha sett Turbo i provloppet och ba "Himlar vad fin ponny din dotter har alltså, en riktigt riktigt fin alltså!!" Blir så glad, fick även höra det av en till tjej igår. Och på mätningen sa veterinären detsamma om Emil hihi :D
 

Inte haft orken

Datum: 2014-03-19 | Tid: 22:34:43
Har inte haft orken till att uppdatera bloggen nu de senaste veckan, tyvärr.. Men har inte hänt så värst mycket, har tränat på med hästarna som vanligt iallafall. Testat att rida ut med halsring på Turbo (dock med träns och tyglar då också), tränade på avbrott osv med endast halsringden, utan att jag rörde tyglarna. Gick så sjukt bra, han lyssnar bra i alla gångarter, bästa Tub. Dock är styrningen svår haha, men vi får ta och börja träna på det såsmåningom också.
 
Idag så körde jag provlopp med Turbo, gick finfint! Idag kunde jag även "köra" honom i hans svårare kurva på travet, utan att behöva sitta och hålla i honom. Andra varvet gick 2.03, och då går han inte med sin tävlingsbalans på skorna. Så det är en jättefin tid ändå! Springa själv fick han också göra.. Var bara med 2 shettisar och ett russ, ställde mig 40m bakom alla dom tre och var mer än ett halvvarv före imål de andra russet, och sen shettisarna varvade vi haha.. Tråkigt att inte ha någon i jämnfart, men fick ändå känna igenom honom för att se om jag skulle starta den 27:e. Han kändes fin i traven och allt, så den 27:e blir årsdebuten :D

Har bilder från idag (bilden där nerifrån är från ridvärmningen idag), sen har jag ovisat bilder från i Söndags. Men det kommer!
 

Årets första snabbjobb är nu avklarat

Datum: 2014-03-13 | Tid: 20:00:00
Mamma skjutsade somsagt in mig och Turbo på travbanan för att vi skulle köra ett snabbjobb. Värmde först typ 7 bakvarv, och sen körde jag ett 2140. 
 
Han kändes fin i traven, gick 2.06 och då gick han ändå själv (körde inte med någon), däremot mötte vi hästar som körde i bakvarv. Han har dock lite svårt i en speciell kurva på Skellefteå travet (hemmabana), så det är något vi måste nöta, så att det ska gå lika bra i den kurvan som resten av varvet + den andra kurvan. I vanliga fall brukar det lätt bli att han snör sig i galopp där annars får man sitta och verkligen kämpa för att han ska hålla sig på benen utan att snöra sig, men det förlorar vi så mycket tid på..  Känns iallafall bra inför den ev. starten den 27:e i Boden! Men är supernöjd över Turbo, han är så duktig min pärla♥
 
Underlaget hemma är så pass dåligt så vi kommer måsta åka in på travet tre gånger innan starten (om vi startar) som är om prick två veckor. Där ska han få gå de hårdare passen, blir att köra i ett provlopp innan starten och sen blir det två intervall pass på travet på rakbanan. Är inget "fan" av att köra på banan när han ändå kan banan så pass bra, men nu innan tävlingssäsongen börjar kan de vara nyttigt att han får tillbaka vanan, så 1-2 snabbjobb innan säsongen drar igång känns lagomt. Annars kör jag bara på banan när jag ska testa nu utrustning i ett snabbjobb, inte annars.

 
 

Pussat godnatt på hästarna

Datum: 2014-03-13 | Tid: 19:44:54
Travet

Datum: 2014-03-13 | Tid: 12:24:03
Ska ta och pallra mig ut till stallet för att göra stallsysslorna, och sen packa selen och allt sådant. Ska in till travet vid halv två för att köra Turbo. Blir nog bra det!
 

Bilder från igår!

Datum: 2014-03-13 | Tid: 11:33:00
 

Igår och idag

Datum: 2014-03-13 | Tid: 00:02:00
Har inte ork att skriva så långt och utförligt om igår och idag, så tar det väldigt kortfattat!
Måndag kväll så var Turbo väldigt irriterad i ögat, det kom tårar och han hade det endast "halvöppet". Blev såklart orolig, men rengjorde det noga och sen fick de kväll. Igår så bestämde vi oss för att ringa veterinären eftersom ögon är väldigt känsliga så kändes det bäst så! Så veterinären var alltså här igår. Jag var jätteorolig att han skulle ha ett hornhinne sår.. Men det han har en irritation på ena hornhinnan/ögat. Inget jag behöver vara så orolig för, men nojjar ändå. Han ska ha serum 3-4 gånger/dag i några dagar nu. Irritationen var så pass liten så ändå ingen direkt fara för honom. Han sa även att jag absolut inte behövde vara orolig för att han vid senare tillfälle skulle bli blind. (vilket känns som en otrolig lättnad) Får bara hoppas att serumet fungerar så irritationen lägger sig.
Nu får jag bara hoppas att han blir bra i ögat så fort som möjligt..(detta är ingenting som försämrar hans syn)
 
Emil red jag för sjätte gången, blev bara ett varv runt byn barbacka så han fick röra sig iallafall, sen så är underlaget sämst all annan stans.
 
Idag så kom Hilda och fotade mig och hästarna, tog först lite porträttbilder på mig och Tub och sen filmade hon lite när jag busade löst med honom på ängen. (ni får filmen imorgon). Sen red jag lite dressyr på honom, blev inge länge alls och det såg inte speciellt bra ut på bilderna, tyvärr, men ni får ändå någon sen. Red även Emil, och han var ändå jätteduktig, lite seg i traven men det är inte lätt inte hihi!
 
Ska strax gå och sova, så ni får nöjja er med en sneakpeak!
 

Veckoplanering för Turbo

Datum: 2014-03-10 | Tid: 21:18:00
 Måndag: Ridpass i skogen
Tisdag: Vila
Onsdag: Ridpass, dressyr
Torsdag: Kanske ett snabbjobb på banan, annars ett kör/ridpass i skogen
Fredag: Vila
Lördag: Körpass/intervaller (beror på vad som blir på Torsdagen). Blir det snabbjobb på Torsdag blir det inte interaller här.
Söndag: Lugnare dressyrpass
allroundekipage.blogg.se