Helt galet

Datum: 2017-08-07 | Tid: 14:29:08
Ett tag sedan jag skrev, men det stog still ett tag med hästarna. Efter midsommarkransen med Emil så åkte jag till veterinären och sedan blev det några veckors vila för honom och Prinsen har stått i snart 6v.. Emil sattes iallafall igång och kändes finare än någonsin så förra Fredagen var vi till Umeå och startade igen. Strömmen hemma hade lagt av i hagarna så Emil tog chansen och rymde allt för ofta och var ute och åt gräs mest hela tiden vilket gjorde att han gått upp en del i vikt. Vars formen låg är ju svårt att veta då han inte hade gått fort på 5v då senaste starten var, och tjock hade han också blivit. 
 
Banan i Umeå passade honom inte alls, de hade inte sladdat den till ponnyloppet efter de kört autoprovstarter med storhäst. Emil tog en tidig galopp innan 100m hade gått, en till innan 500m hade gått. Klart man blev väldigt nervös då han tog två tidiga galopper och det återstog 1 1/2 varv av loppet. Men vi fick oss om ledaren och sedan kunde han ta en säker seger vilket var hur skönt som helst! Fjärde raka dessutom, så fantastiskt.
 
I fredags var det dax för start igen, Boden hade dubbeltrav och jag hade anmält till ett lopp vardera dag. Fredagens lopp såg bättre ut än Söndagens då vi hamnade 20m längre bak mot de där framme och de där bak hamnade 20m närmare oss. Iallafall så har jag lagt om värmningen och galoppvärmde honom först ca 5km och sedan körde vi på lite i bakvarv och sedan testade jag av honom 600m i rätvarv. Han kändes så fantastiskt fin, inte tendenser till galopp och han var lugn för en gångs skull. Men det skulle snart ändras, direkt de sa "kör" i högtalarna så blev han alldeles för pigg och stressad. Tog en galopp iprincip direkt och sedan kom den andra innan första sväng. Var inte mycket att göra, vi tog oss om en del hästar och in mot sista sväng hade vi plockat in nästan alla tilägg på de två som låg och pressade mot varandra där framme. Vred ut på upploppet och känslan var bra. Tills tredje galoppen kom och vi blev diskade, så otroligt tråkigt. 
 
Åkte hem och funderade hur vi skulle göra, vad som skulle ändras och vad som kan ändras i framtiden för nu har han gjort två lopp med onödiga tidiga galopper. Kom fram till att försöka låna en så kallad stresshuva(fenwick huva) av någon och sedan sätta på två stycken can't see back ludd på varsin sida, just för att få honom koncenterad på sig själv och inte på alla runt om. Starten gick och vi kom oss iväg bra, vågade inte riktigt ha tempot första 300m som man kanske velat. I första sväng kom det en stor galopp och vi tappade mycket mark, men det kändes inte som en galopp han dragit till med under Fredagen så känslan var fortfarande bra. När vi var ute ur första sväng så fanns det inte något annat än framåt för Emil, han började komma ikapp de första hästarna där framme och 1000m kvar var det bara en häst kvar att ta sig om, han borrade ner huvudet och bara sprang helt utan att hetsa upp sig bland hästarna, sneglade ner på klockan och fort det gick det allt. När vi tagit oss till ledningen var fokusen på att hålla honom i trav och det lyckades vi med hela vägen och denna seger var verkligen hur skön som helst. Nya utrustningen gick hem och han travade 2.00,9 vilket är nytt rekord med 3 sekunder. Snart är han under 2minuters gränsen, vem hade kunnat ana det för 4 år sedan när vi tog hem en oinkörd 3åring. 
 
Detta blev Eemils 7e årsseger på 10onde starten, han är bara bäst. Väntar med spänning på bilderna från helgen, även film! 
 
Kram på er <3
allroundekipage.blogg.se