Första traven på 5månader och ny sadel

Datum: 2016-11-30 | Tid: 20:41:00
Hade kortdag i skolan idag, inställda lektioner så slutade redan klockan tio och eftersom jag gjorde bort dagens inlämningsuppgift igår så har jag kunnat ta det rätt lugnt med skolarbete idag. 

Gick ut till stallet direkt efter lunch. Var iprincip storm idag men annars fint väder så var härligt ute. Prinsen fick gå strax över milen idag. Joggade igång några km och sedan plumsade vi lite i vagn, jobbigt tyckte han men kanonbra träning. Körde sedan lite fartlekar och jag känner mig fundersam.. Har iallafall bokat in en tid hos equiterapeuten för honom, 9onde December kommer hon ut så blir nog kanonbra.


Emil har för första gången på 5månader travat!! Som vi längtat. Skrittade igång honom 20minuter och sedan travade vi 2min och sedan skritt 2min, trav 2min osv. 5gånger totalt. Det var en pigg men snäll kille, som vanligt. Var så underbart att äntligen få trava lite igen och få komma igång lite. Denna ponny är så speciell för mig och jag hoppas att han får hålla sig frisk och kry nu framöver. Nu får det vara slut på sjukstugan. Nu ska vi hursom helst göra detta koncept ett tag framöver. Ska börja med att rida honom nu och sedan om någon vecka testa göra samma sak i vagn. Spännande! Efter ridturen blev det en massa mys, massage och sedan fick han stå med spiktäcke ett tag. 

Har även provat ut och köpt en ny sadel åt honom, blev en wintec air och den var huur skönt som helst.


Har även hunnit med att vara på middag och övningsköra ikväll. Imorgon blir det körlektion, skola och sedan jobb hela kvällen. 

Perfekt söndag

Datum: 2016-11-28 | Tid: 15:43:54
Igår började jag jobba 07 i Månssons stall, gick finfint. Jobbade bara halvdag så tiden flög iväg haha! Så mysigt att komma först till stallet på morgonen då alla hästar gnäggar och är så mysiga.
 
Avslutade jobbdagen med att köra en fin Dale Oda innan jag gav lunch till alla och for hemåt. Det var 0 gradigt ute och ändå kändes det som att mitt ansikte skulle frysa till is, hur ska jag överleva vintern?! Får väl leva på hur underbart fint det är ute, var sol och jättefint under hela körturen. 


När jag kom hem så gick jag direkt ut till mitt egna stall för att fixa iordning allting och sedan körde jag Prinsen. Testade ta av huvan idag, han har nämligen gått med bomull, huva, halsbygel och tungband hos tidigare tränare. Men har lyckats plocka av allting nu så kör endast med bomull (men det känns ju som ren säkerhet.) Blev 1.5mil idag också och han är verkligen så trevlig denna häst! Dessutom är körvägarna såå underbara nu, bara njuter!!


Vid middagstid åkte jag in till stan för att fara på middag med Linnea, var hur gott som helst. Perfekt avslut på en perfekt helg. Känns som jag hunnit med så mycket roligt och vettigt.
 

Underbara hästar

Datum: 2016-11-26 | Tid: 20:54:00
ÄNTLIGEN har det kommit lite mer snö så att det lagt sig lite mer på vägen så att det inte är så halkigt ute. Passade på att köra en fin Prinsen idag, blev 1.5mil blandat med jogging och lite fartlekar och han skötte sig bra. Har en sån bra känsla och längtar så mycket mellan varje körpass. Tycker om han mer och mer för varje dag! Nu behöver han "bara" lägga muskler och få upp konditionen. Blir nog jättebra när jag kan börja ridträna honom.

Emil har skrittats barbacka idag, bara några dagar kvar nu innan vi kan lägga in några minuters trav. Spännande!!
Har fått två sadlar utprovade på hästarna idag så snart ska jag lägga ner lite mer krut på inridnigen av Prinsen och Emil behöver också en ny sadel då den andra inte passar som den ska. Han ska börja ridas mest nu i början av uppbyggnaden från skadan.

Imorgon blir det jobb i Månssons stall och sedan ska jag försöka hinna hem och köra Prinsen en sväng innan jag ska iväg med Linnea på hennes jobb för att äta middag och leka lekar osv. Blir nog en bra Söndag.

Bjuder på tre kassa mobilbilder från idag.
 

Tråkiga och roliga nyheter.

Datum: 2016-11-23 | Tid: 20:45:19
Var ett tag sedan jag var in och skrev här, tråkigt nog. Det har hänt en hel del, både tråkiga och roliga saker. Tänkte skriva ner en liten del av allting så att ni är med på noterna.

Turbo, min älskade Turbo har flyttat till sitt nya hem, till sin fodervärd. Hela 5år stog vi vid varandras sidor och han har gjort mig till den lyckligaste hästägaren på jorden. Så mycket kärlek, så mycket glädje. Men ibland blir inte allting som man tänkt sig och ibland måste man fatta beslut som man egentligen inte vill behöva ta. Det fick även jag göra. Mitt hjärta har gått i tusen bitar. Ett nytt kapitel i livet för oss båda. Jag har varit livrädd för att lämna ifrån mig honom, han är speciell och vi fann varandra så bra, jag och Turbo. Så långt har vi kommit på dessa år tillsammans. Hade aldrig kunnat få en bättre ponny. Men med tiden är det du och jag igen, det lovar jag.

Jag tror nog att alla är lika förvånade som jag, jag trodde aldrig att jag skulle klara av att lämna bort ansvaret. Jag har ett enormt kontrollbehov av mina hästar..

Till något roligare så har jag köpt mig en storhäst, ett kallblod. Månskensprinsen som han då heter är ett 4åringt kallblod som är ostartad. Ska bli såå himla kul att få vara med om denna resa med honom. Första storhästen som jag ska försöka få till start tillslut. Han har stått här i lite mer än 2veckor.

Hunnit med en körtur här hemma, han lyckades dra på sig en tappsko det första han gjorde och just nu är det bara blank is överallt så vagnen far all världens väg när man är ute. Iallafall så hann vi med och köra innan vädret blev dåligt. Han är lite stressad och för ivrig när man skrittar, inte riktigt med på noterna då. Men med lite träning av det så blir det nog bra tillslut. En kanontrevlig häst är han iallafall.

Igår testade jag att sitta på honom för första gången, han är nämligen oinriden så ska bli superspännande att börja med det också. En lite skeptisk och nyfiken kille var det, men snäll.


 Idag var vi till kliniken med Emil, efter 5månaders vila och skritt var det äntligen dax för att åka till veterinären och se hur det stog till för honom. Vi rullade hem från Boden med ett positivt besked! Ett gaffelband som läkt vad som går av all skritt. Han fick shockwave i benet, och nålar för muskelavslappning uppe på höger sida av ländryggen då han blivit stel och sne av all vila. Nu får vi snart, sakta men säkert lägga in lite trav i omgångar och sedan återbesök i Januari. Nu håller jag tummarna blåa för att detta ska få hålla i sig, för hans skull. Att träna och tävla är det bästa han vet och jag kan inte tänka mig ponnytrav utan honom.
 
 
allroundekipage.blogg.se