Härlig dag

Datum: 2015-03-28 | Tid: 23:49:51
Varit ute och ridit en mysig barbacka tur med Turbo idag, pysslat om och tricktränat med Emil också. Han är så himla pigg, han vill nog ut och springa av sig.

Spenderar min kväll och natt hos Ellen, alltid lika kul. Imorgon ska jag testa köra Emil, hoppas verkligen att han känns bra.. Håll era tummar!

Fortfarande inte helt frisk

Datum: 2015-03-27 | Tid: 19:06:00
For till skolan igår, men det ångrade jag verkligen för jag kände mig inte alls bra.. Men överlevde dagen och när jag kom hem vilade jag till efter middagen och sen gick jag ut till stallet.
 
Fixade stallet, pysslade om Emil och körde Turbo! Körde korta intervaller med Turbo och han var helt tokig, drog i galopp och hade sig.. Blir så himla ledsen, ibland undrar jag verkligen vad jag gör för fel. Vet inte hur många gånger jag kört/ridit och bara blivit så ledsen så att man inte kan hålla tillbaka tårarna, just då känner man bara för att ge upp. Men jag vet också hur otroligt fin han kan vara, han är min bästavän och gångerna det går som bäst då är lyckan oslagbar. Han är värd att kämpa för. Däremot gick han så himla bra mellan galoppera, om han bara kunde hålla sig i skinnet skulle allt bli så bra. Vi måste hitta någonting som fungerar för oss.
 
Idag har jag varit hemma från skolan, har inte gjort någonting vettigt alls iprincip. Gjort klart en bilduppgift och sett serie är det ända jag gjort, ska strax gå till stallet iallafall.

Tre bilder från Lilla norbottens stora pris som jag och Turbo blev inbjudna och deltog i förra året. Han var så sjukt hetsig där.. Men vi lyckades att inte bli diskade haha!
 

Ledig Onsdag

Datum: 2015-03-25 | Tid: 20:04:40
Var ledig från skolan idag, otroligt skönt. Började dagen med att städa lite i mitt rum och efter lunch så for jag, mamma och min lillasyster in till stan. Vi började på royal där vi beställde min nya dress, fixat sponsor nu så nu är den nya beställd. Spännande! När det var fixat så for vi in till stan, fick med mig lite nytt hem.
 
Klockan fem så hjälpte jag till på knattekursen på travet, Ann behövde en extra kusk till idag. Gick kalas! När jag kom hem så gick jag och gav hästarna kväll och nu landade jag här. 
 

Tisdag

Datum: 2015-03-24 | Tid: 18:24:24
Stannade hemma från skolan idag, mår inte helt bra så det har varit skönt att bara varit hemma och ta det lugnt. Efter jag släppt ut hästarna imorse så gick jag in och somnade om, var riktigt skönt! Efter lunch så gick jag ut och fixade stallet, pysslade om hästarna och körde en kanonfin Turbo. Han är verkligen på hugget nu, kalasfin är han! Längtar tills vi gör årsdebuten, det känns som om att det är en evighet kvar men tiden flyger ju iväg nu.
 
Emil är pigg och glad, men han ska vila tills han är helt bra. Hoppas verkligen att han inte visar något på nästa böjprov, men det får ta den tid det tar. Det viktigaste är att han blir bra♥

Jobb måndag

Datum: 2015-03-23 | Tid: 22:15:15
Jobbade som vanligt på travskolan idag! Började med att fixa iordning litegrann och sedan for jag ut och körde Loviza. Hon var lite busig och testade lite i början men sen skärpte hon till sig och var superfin, har inte kört henne någonting annat än när jag haft elever på kurs osv så det var kul.
 
Klockan sex så var det Måndagsöppet på travskolan, vi borstade lite hästar, flätade lite, duschade några, gav kväll och lite såntdär. När det var slut så for jag och och körde Hälge, han känns bara finare och finare för varje vecka. Han kommer nog gå superbra ute på tävlingsbanorna iår, känns så!
 
Mamma hade varit snäll och tagit in Turbo och Emil när jag kom hem, så gick ut en stund och pysslade om dom och gav sedan kväll.
 

Inget hagmyren..

Datum: 2015-03-22 | Tid: 16:25:00
Körde ju somsagt ett jobb med Emil i Onsdags, tyckte han travade lite konstigt bak, och blev då orolig. Banan var jättedålig, så tänkte att det kanske kunde varit det. Men ville ändå vara säkert, så han böjdes igår och visade på en fram kota.. Inte tjock i benet och har ingen puls i det heller men visar ändå direkt efter böjning, är nog därför han travade konstigt bak i Onsdags, för att belasta det någon annan stans. Så nu blir det vila för han och fix, är så himla orolig, vill bara att allt ska bli bra.. Han är så otroligt snäll och vill aldrig göra en besviken, förutom att han travat lite konstigt bak har man inte märkt någonting alls. Han har varit helnöjd och gick otroliga tider, får så dåligt samvete. Tack och lov att jag kollade upp honom direkt det inte kändes rätt! Finaste grabben..♥
 
Sen så har jag gått och blivit sjuk så blev ingen start med Turbo heller, så himla trist, verkligen..
Jag och Turbo kör på årsdebut 16onde april istället!
 

Ny brösta och selunderlägg

Datum: 2015-03-20 | Tid: 22:36:26
Hämtade ut detta på Royal för ett par dagar sedan. Är verkligen supernöjd, detta kommer sitta himla fint på hästarna ute på tävlingsbanorna. Gick dessutom fort att få det efter jag beställde det. Cirka två veckor, hur bra som helst!

Selunderlägget ska användas till en svart blingbrösta och bröstan ska användas till ett vinrött ludd. Tror det kommer bli jättesnyggt!
 

Torsdag & Fredag

Datum: 2015-03-20 | Tid: 21:56:57
Igår så somnade jag väldigt tidigt då jag var dötrött, därför ingen uppdatering. Men iallafall, jag började med att fixa stallet när jag kom hem. Sedan tränade och busade jag med Turbo, han var på jättebra humör och var hur duktig som helst, guldstjärna till honom. Körde även Emil en kort sväng!
 
Idag så har hästarna vilat, men har iallafall haft en mysig Fredagkväll i stallet. Har fixat stallet, pysslat med hästarna och smörjt båda selarna inför Söndag. Var ett bra tag sedan man smörjde inför tävling nu!

Nya selpåsar

Datum: 2015-03-18 | Tid: 21:08:03

Fick dessa två selpåsar av mamma när jag fyllde år, har bara glömt bort att visa dom. Tycker att dom blev kanonfina och de ska garanterat användas nästa tävling!
 

2015-03-18 ~ Dagens snabbjobb på banan

Datum: 2015-03-18 | Tid: 18:20:00
Åkte in med hästarna till travbanan rätt tidigt imorse i hopp om att underlaget skulle vara helt ok! När vi rullade in på stallbacken så tyckte jag att banan såg fin ut till min förvåning, men när man körde ut så ändrades det direkt. Den såg fin ut från sidan, men den var jättetung och nä inte alls speciellt bra. Under "ytan" var det som cement typ.. Men fanns inte så mycket att göra åt saken!
 
Började med att värma Emil och sedan fick han gå 1600m i rätvarv i snabbare fart. Hans trav kändes inte riktigt som vanligt, vilket inte känns super inför hagmyren... Han gick dock ruskiga tider, men det hjälps ju inte om han inte travar som vanligt. Vet inte om det var banan som gjorde det, eller för att han inte hade fått gå ute imorse innan vi for till banan eller om någonting är fel.
 
Jag ska testa köra honom hemma imorgon så får jag se hur han känns då, känns det inte bättre så skippar vi hagmyren då jag inte vill fara om det är något som inte är som det ska. Allt ska vara prima!
 
Turbo var rätt seg, han avskyr ju geggbana så jag kan förstå att han inte gick de fartera han brukar då han är kräsen. I bakvarv skärpte han sig dock och gick ner snabbare tider, som han brukar. Han känns kanonfin i traven och allt känns bra med honom ändå.
 

Love is putting the other persons needs before your own

Datum: 2015-03-17 | Tid: 19:47:00

Han är så fantastisk♥

Tisdag

Datum: 2015-03-17 | Tid: 19:32:26
Har varit ute på två lugna ridturer med hästarna idag, mest bara för att de skulle få röra på sig inför morgondagens banjobb. Travbanan i Skellefteå är tung som betong nu och inte alls bra, därför måste vi in imorgonbitti när den inte hunnit tina upp allt för mycket. Emil har varit på banan en gång iår, men tänkte att han kanske skulle behöva ett till innan Hagmyren. Turbo har inte varit inne någonting, är inget fan av att köra på banan med honom då han redan kan den så pass bra, men ska testa lite nytt på honom. Ska bli spännande!

Startlistorna inför Söndagen

Datum: 2015-03-16 | Tid: 22:41:01
Vet inte riktigt vad jag tycker inför loppen för våran del, vi har nog ingen större chans och jag vet faktiskt inte vad Turbo och Emil kan gå i dagsläget. Det är två rätt öppna lopp, dessutom är det ju första starten för säsongen för iprincip alla och Turbo brukar inte gå jättesnabbt i säsongsdebuten. Men jag hoppas att vi tar oss runt nöjda och glada och utan att bli diskade! 

Emils lopp ser ännu tuffare ut såhär i förhand, dessutom är det ju förmodligen ännu mera utveckling på unghästarna efter vintern än det är på de lite äldre. Det lär gå undan i hans lopp trorjag! 

Har inga förväntningar alls, det är dessutom superfina hästar som är med! 
   
 

Ny vecka, nya tag

Datum: 2015-03-16 | Tid: 22:19:05
Så var det Måndag igen vilket innebär jobb på travskolan! Åt direkt jag kom hem från skolan och sedan for vi direkt in till stan, blev först ett stopp på royal för att hämta ut ett selunderlägg och en brösta som jag beställt därefter fick jag skjuts direkt till travet. Började med att fixa lite inför "måndagsöppet på travskolan" och efter det så körde jag Fapris. Som jag längtat!
 
För er som inte följt med mig sen långt tillbaks så är Fapris min gamla sköthäst, det var med henne som jag tog min licens och började mina två tävlingsår. Henne har jag så mycket att tacka för, nu är hon dock för gammal för att tävla men hon är fortfarande kvar på travskolan. Var så himla kul att få köra gammskruttan igen♥ Hon är verkligen superfin och glad vilket gör mig så himla glad, syns inte alls att hon är 20år!
 
Klockan sex så kom det lite folk och vi pysslade på i stallet, de fick även åka bakom Fapris en stund vilket var uppskattat. När alla hade farit hem så for jag ut och körde Hälge i skogen, han känns bara finare och finare för varje Måndag jag kört honom nu. Han kommer nog gå kanon på banan iår!
 

Nu börjar det dra ihop sig för start

Datum: 2015-03-15 | Tid: 22:05:47
Nu börjar det dra ihop sig inför säsongsdebuten, båda hästarna är nu anmälda till Hagmyrens heldag den 22a mars. Är redan jättenervös, typsikt mig. Har längtat så himla länge till att börja tävla igen efter vinteruppehållet, tiden har bara flygit iväg och det är ju faktiskt jättenära nu.
allroundekipage.blogg.se