Dagens inköp

Datum: 2015-02-28 | Tid: 17:41:00
- Swarovski pannband
- Vinrött selunderlägg
- Hängare till hink
- Karbinhake
 
Ända sen royal fick in swarovski pannbandet så har jag velat ha det, men har varit priset som stoppat mig litegrann. Men kunde helt enkelt inte motstå det idag så det fick följa med hem, spontanköpte även ett vinrött ludd till Turbo. Är igentligen inget fan med att ha ludd på tävling, men tror det kan bli fint med ett vinrött på Turbo.
 

LOV!

Datum: 2015-02-28 | Tid: 17:22:27
Igår var sista skoladagen innan lovet, något skönt! När jag kom hem hem så skyndade jag mig ut i stallet, var tvungen att ha lite tempo. Turbo var ruggigt pigg, det märkte jag redan när jag tog in honom. Han sprang och trippade och ville iväg haha, trotts det så bestämde jag mig för att rida barbacka på hacket. Han var faktiskt riktigt fin och avslappnad trotts att jag inte har ridit honom så mycket på siståne. Däremot var han tokpigg i galoppen, sprang med huvudet mellan benen och busade, sparkade bakut och bockade. Lite väl taggad, man kan aldrig hålla sig för skratt med mitt lilla busfrö. Var nära att jag höll på att åka av några gånger, men lyckades hålla mig kvar.
 
Efter middagen for jag till Ellen för att spendera natten, vi började se en ny serie och bara myste på. Idag så har vi varit på royal sen åt vi lunch på stan och shoppade. Fick med mig två par jeans och fyra tröjor från stan och från royal blev det bara två saker. Men ska in om någon dag igen då Alicia jobbar så ska jag beställa nya selunderlägg, förbygel samt brösta till hästarna.
 

Ett stort kliv framåt!

Datum: 2015-02-26 | Tid: 18:20:00
Igår körde jag Emil tillsammans med Patrik/Turbo, vi körde cirka 1.8mil och det gick super bra. Hästarna fick gå lite fartlekar men mestadels joggade vi bara. Underlaget är så tragiskt just nu, mest slask och asfalten har börjat komma fram rätt så mycket.. Gillas inte! Men inne i skogen är snön fortfarande kvar på marken, tur det iallafall.
 
Idag så slutade jag skolan lite tidigare så hann både mocka, fylla hö och köra Emil innan middagen. Vi gjorde ett stort kliv framåt idag, jag och Emil. Jag kunde släppa ut mig själv från stallet när vi skulle ut och köra. Förra vintern så började allting, han blev stressad och bara drog när man skulle ut från stallet med vagnen. Trotts att man kunde ha två vuxna på varsin sida om honom så drog han bara, inte alls kul. Som tur var så har det alltid bara varit ut från stallet och några steg utanför, sen har han blivit helt lugn och som vanligt. Ingenting hade hänt för att det skulle bli så, han är inkörd hos mig och ingenting konstigt har hänt. Det var någonting han bara fått för sig, vi testade massa saker men ingenting fungerade riktigt bra. Men i somras så blev det bättre, ifall någon stog där framme med honom lös och gav han lite godis så stog han lugnt och kunde skritta ut ur stallet. Allt har varit väldigt lugnt det senaste halvåret, han har varit lugn ut ur stallet och har kunnat väntat på att jag vill att han ska gå ut och sådär. Men har fortfarande haft hjälp ut, mest bara utifall att. 
 
Men idag så testade jag att släppa ut själv, hade grimman runt halsen på honom medans han satt fast i kättingarna (det har aldrig gått att ha han fast förut). Satte på vagnen, släppte lös och han skrittade ut ur stallet. Han hade dock lite bråttom när jag gick bak, men med lite träning så kommer nog även det att gå bort.
 
Att kunna släppa ut sig själv när man ska ut och köra är nog en självklart sak för de flesta, det är inget märkvärdig med det för andra. Men för oss har det alltid varit ett problem, så denna sak är så himla glädjande. Till sommaren är målet att kunna släppa ut själv utan några problem, hoppas vi kan lyckas med det.
 
Körpasset gick sådär, han var ruggigt stark men kändes fin i övrigt. Vi var bara ute och joggade cirka 8km, så blev en kortare sväng.
 

Påväg hem

Datum: 2015-02-25 | Tid: 15:22:01
Slutade skolan för drygt 20 minuter sen och sitter nu på bussen påväg hem. Riktigt skönt att skoldagen är slut då onsdagar är den värsta dagen, mestadels bara tråkiga lektioner. Patrik skulle komma förbi och köra med mig idag, alltid kul med sällskap. Både för mig och hästarna! Tänkte mig en lite längre sväng med dom idag, vi får se hur långt vi hinner innan det blir mörkt. Tänkte uppdatera lite roligare inlägg ikväll, vi hörs då!


Ponnyelitveckan 2015

Datum: 2015-02-24 | Tid: 18:38:00
Förra veckan så fick jag ett chockerande telefonsamtal, Yvonne på travet hade nämligen fått en mejl ang. ponnyelitveckan på Wången. Av tre personer är jag en av de som fått mig ett wildcard, det hade jag inte ens kunnat drömma om. Har alltid velat fara på ponnyelitveckan, och nu kommer det bli av. Så jäkla kul!! Den 22-28 juni så kommer jag befinna mig på wången med mina stjärnor! 
 
2014 blev den bästa säsongen jag haft, någonsin. För första gången så hade jag två egen ägda och egentränade hästar att starta med, trotts att Emil bara hann göra två starter så visade vi att vi kan. Tillsammans.
 
Körde fyra kanonfina hästar förra året, mina två egna, Lucas ponny Othello som blev vårat tredje och sista år tillsammans och sen fick jag även tävla Elins shettis Ascot II när jag var hos henne i höstas. Sista shettisstaren blev det. Blev en fin tredjeplacering på solvalla!
 
Trotts att säsongen var väldigt kämpig med Turbo, många diskningar och ibland en alldeles för het och tokig Turbo. Men när det väl har fungerat för oss då har han gått så hiimla bra!! Vi fick ihop tre vinter, två andra placeringar och tre tredje placeringar och massor av andra fina placeringar tillsammans. Dessutom massor av minnen och erfarenheter. Han sänkte även sitt rekord från 2.00,6 till 1.58,2. - Min största dröm med honom blev inslagen, att få honom under två minuter. Hela 15 sekunder har han nu sänkt sen jag fick honom i December 2011.
 
Trotts strul med Emil så blev han tillslut inkvalad, han lunkade imål i kvalet på 2.20,9 utan en enda galopp. Han sprang bara och luffsade, finkillen. Därefter hann vi med två starter innan vi hängde bort tävlingsskorna för säsongen. De två starterna kunde inte ha slutat bättre, två lätta segrar för min fina grabb. Aldrig någonsin kunde jag tro att det skulle gå så bra för oss. Att få vara med om denna resa med honom, det har lätt varit värt alla tårar och dagar jag velat gett upp. För det har varit svårt, så fruktansvärt jobbigt vissa dagar. Men nu är han så fantastiskt fin!
 
En dröm jag haft sen länge tillbaks var att köpa en ponny, köra in och sedan ta till start. Den drömmen blev sann och dessutom sitter jag bakom en drömponny.

Tack för allt ni ger mig mina fina grabbar, nu taggar vi 2015♥

Bildbomb Emil 22/2

Datum: 2015-02-23 | Tid: 21:20:54
Här kommer bilderna jag lovade från gårdagens fotografering med Emil, bilderna på Turbo kommer vid annat tillfälle. Släng gärna iväg en kommentar!
 
 

Måndag 23/2

Datum: 2015-02-23 | Tid: 20:48:07
Så var det Måndag igen då, måste bara ta mig igenom denna skolvecka och sedan är det äntligen sportlov. Det ska bli så skönt! Att kunna sova ut, mysa på lite extra i stallet, hinna umgås med kompisarna mer och allt sånt. Känns som tiden bara flyger iväg nu, efter sportlovet är det fyra veckor och sedan är det påsklov, kan det bli så mycket bättre? Dessutom börjar det ju bli ljusare och ljusare ute och bara det lilla gör en så himla mycket gladare.
 
Halv fem så var jag på travet idag, har "kurs/öppethus" på Måndagar framöver. Kommer nog bli en rolig termin, blir lite annorlunda för mig jämfört med förra året då jag då höll i en silverkurs. Kommer sakna det också! Men nu hade jag iallafall tänkt sätta mig ner och redigera klart alla bilder från gårdagens fotning, så ska jag lägga upp dem senare.
 

Sen födelsedags present

Datum: 2015-02-23 | Tid: 11:49:00
Fick min födelsedags present av Ellen i förrgår, så himla fina saker verkligen! Lackboots med bling och en namnbricka med Emils namn på. Hon känner mig väl och vet vad som faller mig i smaken ;)
 

~freedom~

Datum: 2015-02-22 | Tid: 17:59:00
When we give our horses freedom is when they start to speak. Because a slave know that their option won't change anything.
 

Sneakpeak från idag

Datum: 2015-02-22 | Tid: 16:52:32

Kommer mer ikväll!

Hur fruktansvärt fin är han inte!?

Datum: 2015-02-21 | Tid: 20:25:34
Idag så körde jag Emil på banan tillsammans med Ellen och Starre, och gud vilken pärla Emil är alltså! Det är fem månader sedan han var på en travbana pga. att tävlingssäsongen inte har börjat och vi gjorde sista starten för 2014 i September. Vi värmde först och sedan körde vi ett 1640 heat där Ellen/Starre sparrade oss, herregud så fin han var! Han travade på så himla bra, pratade bara med honom och sedan lät jag bara honom springa på i det tempot han ville, vilket är snabbt om han får bestämma haha. Han tog tre galopper, dock tar jag på mig dom helt. På upplopps sträckan springer han som allra bäst, då vill han verkligen iväg lite extra mycket och då springer han på så bra!!
 
När vi kom hem från banan så for jag och Ellen ut och körde Turbo, hela tre mil blev det. Han var inte ens trött efter, någon kommer ha bra kondis ;)

Lite bilder från idag!

Mot travbanan

Datum: 2015-02-21 | Tid: 10:30:16

Nu är vi påväg till travet, bilder kommer senare! :)

2015-02-20 ~ Dagens Emil

Datum: 2015-02-20 | Tid: 18:54:00
Redan Fredag idag, helt sjukt vad dagarna går fort nu, faktiskt rätt skönt då jag längtar efter sommaren så mycket. Testade det ergonomiska selunderlägget på Emil idag och det satt superbra. Blev en körtur på 1.2mil och han kändes fin där underläget var bra, när det blir smetigt och sådär blir det lite orytm bak för honom men det är inte så konstigt. Testade även knäkappor på honom, tyckte faktiskt att det kändes bättre med dom när jag lät han springa på lite snabbare.
 
Imorgon hade jag tänkt fara in på banan och testa köra ett jobb med honom, för att känna lite hur han ligger till nu. Men banan var visst full av is idag, så de skulle skriva ut imorgonbitti hur de fått till den då. Får hoppas på att den ser bra ut så att vi kan fara in.

Lite mobilbilder från idag↓
 

2015-02-19 ~ Dagens Turbo

Datum: 2015-02-19 | Tid: 21:17:20
Kunde sluta skolan lite tidigare idag, vilket var jätteskönt. Tog 13.20 bussen hem så var hemma redan vid halv, så himla skönt att kunna gå ut till stallet utan att veta att det snart blir mörkt. Turbo mötte mig glatt vid ingången redo för en körtur tillsammans med Lisa och Evert. Det var sju plussgrader idag, så det var riktigt varmt och härligt att köra! Däremot gillar jag inte att våra bra körvägar håller på att försvinna, brukar inte alls se ut såhär i Februari. Nu brukar vi ha det jättekallt med hur mycket snö som helst.
 
Turbo var pigg men otroligt fin, vi körde drygt 1,5mil och det var hur skönt som helst! 
 

Lite nytt

Datum: 2015-02-19 | Tid: 18:06:28
Royal hade slut ergonomiska selunderlägg för tillfället, men som tur var så hade Melinda ett att sälja till mig. Har inte hittat nåt att beställa online, så riktigt tur att jag fick itag på ett! Fick även med ett strasspannband, det kan man aldrig få nog av.

 
allroundekipage.blogg.se