Duktiga Emil

Datum: 2014-01-27 | Tid: 20:15:06

Så var det måndag igen

Datum: 2014-01-27 | Tid: 16:39:24
Stannade hemma från skolan idag för att hålla extra koll på kattungarna. Har knappt varit hemma någonting alls sen jag började högstadiet så det gör inte så mycket att jag var hemma idag. 
 
For iallafall ut och körde Turbo på isen med min lillasyster efter lunch. Blev fem varv runt "slingan" de gjort upp. Så det blev 1,6mil. Han fick trava på i ett frisk tempo, kändes dock som om att det inte stämde helt bak i korset på honom. Han brukar ha lite problem där ibland, så vi får se hur det känns på Onsdag då jag ska ut och köra honom igen. Kan vara jag som inbillat mig också, är så nojjig med det där!
 
Emil ska få vila ett par dagar, och sen ska vi sätta börja om att träna med utsläppen igen, för såhär kan det inte vara.
 
Fotade lite bilder på Doris (min lillasyster) och Tub, sen tog mamma lite kort på mig och Emil och även nåt när vi körde Tub!
 

Seg uppdatering

Datum: 2014-01-27 | Tid: 10:11:00
Har inte haft tid till att uppdatera något i helgen, tyvärr.. Men ska ta och berätta allt som hänt nu under helgen! 
I Fredags så vilade hästarna, fixade stallet och sen gjorde jag inget speciellt, rätt skönt det med.
 
I Lördags så for jag ut och körde båda hästarna. Emil var värre än någonsin när vi skulle släppa ut honom inför körturen, vi vet helt ärligt inte vad vi ska göra. Det är bara en tidsfråga så kanske det händer en olycka.. Vi har hört runt lite och det kan vara svårt att få det att bli helt bra, men vi testar oss fram. Vi ska höra runt med lite mer personer om lite tips om folk som varit med om samma sak, men lite tips och ideer har vi fått ändå. Det som är så konstigt är att det inte har hänt någonting vid utsläpp med vagn här, och det blir bara värre och värre typ..  Och eftersom han aldrig haft vagn innan han kom till mig så har det ju inte hänt något med vagn hos tidigare ägare heller, men vi ska testa köra honom till Bureå någon dag så ska en bekant få testa ha honom i sitt stall och köra ut med honom där, deras utgång är bredare. Så får vi se hur det fungerar!
 
Han var irriterad på körturen, tog smågalopper mest hela tiden. Men han var ändå glad, haha! Blev en sväng på 1mil, och det sprang han på cirka 35minuter.
 
Turbo red jag bara en mysig tur i repgrimma på, vi busade och så. Superkul var det! Vi hoppade även ett litet skutt ett par gånger, var väldigt länge sedan vi ens hoppade så. "hindret" låg på kanske 40cm, men han tyckte ändå det var kul. Sen innan middagen så kom Hilda hit och spenderade natten!
 
Igår vid lunch så fick min katt kattungar, fem stycken fick hon. Den ena är dock så liten och svag, så det dröjjer nog inte länge innan hon somnar in.. Men dom ändra är pigga, stora och äter som dom ska.
 
Körde Turbo på isen tillsammans med Lisa och Ricke, har varit skeptisk med att köra på isen, är så rädd att han skulle gå igenom. Men Micke har skottat upp en runda på 3km och isen är 40cm hela vägen, så jag vågade mig ut. Det är superbra träning på isen också, lätt bäst underlaget på just isen. Dom kör där med bilar, traktorer och allt så ja, vi överlevde iallafall! Turbo tyckte det var kul med lite sällskap som kunde öka på, han sprang på riktigt bra. Men var lite rädd när det lät i isen några gånger, men annars så gick det finfint!
 
Ska ut och köra där idag också, han ska få springa lite mer än milen så det blir nog bra! Min lillasyster ska också få åka med.
 
Grattis till er som orkat läsa det här inlägget haha.. Men här får ni iallafall lite bilder mamma fotade igår! Körbilderna är tagna så pass långt ifrån så dom är suddiga, men bjuder på dom ändå. (har beskärt och så massor haha..)
 
 
 

Två körda

Datum: 2014-01-23 | Tid: 21:15:00
Idag så har jag kört två pigga och glada ponnysar som vanligt, blev en tur på kanske 1,5mil med båda. Vädret var rätt skönt, bara -8 grader! Frös bara om händerna när jag körde Emil, med Turbo började jag dock frysa lite över allt, men inte så farligt ändå. Emil var jobbig vid utsläppet idag också, men vi jobbar på det! Har sjukt ont i huvudet och är riktigt slut, men tänkte ändå vara snäll och slänga upp ett inlägg.
 
Imorgon så ska hästarna vila så ska jag umgås med kompisar!
 

Igår och idag

Datum: 2014-01-21 | Tid: 18:38:02
Igår så for jag ut med båda hästarna, var riktigt skönt väder. Bara -5 grader, så riktigt varmt för att vara här haha! Tränade först utsläpp ur stallet med Emil, först utan vagn och sen med. Lisa hjälpte till ifall han skulle dra ut. Sen så for jag ut och körde honom, han var riktigt rikigt fin. Han tog inte en enda galopp och sprang på i en riktigt snabb fart när jag lät honom. Hans baksteg är dessutom bara to die for, riktigt kraft. Blev bara en vända på ca 4km, men han fick röra på sig iallafall.
 
Turbo red jag, gick inte alls speciellt bra.. Han tog tag i vänster sida, och ville inte riktigt släppa. Men efter lite mer skrittarbete, så släppte han lite iallafall. Var absolut inte hans fel, utan mitt, måste rida bättre helt enkelt. Hans galopp var såå maffig igår iallafall, hihi typ kär.
 
Idag så fick dom vila, mamma hade varit snäll och fixat stallet så tog bara in dom och kollade igenom dom som vanligt.
 
Hittade en gammal ovisad bild från våren 2012, så bjuder på den!
 

Dagen + bilder

Datum: 2014-01-19 | Tid: 22:35:00
Var riktigt riktigt kallt idag, hela -30 grader som kallast. Hade tänkt rida Turbo, och även tänkt ta något skutt med honom. Men pga. kylan så beslöt jag mig att han får vila idag, vi gick istället på en liten promenad och sen så klickade jag lite kort på honom. Solen lyste fram riktigt fint idag också, bilderna blir så mycket bättre då!
 

Bilder från idag!

Datum: 2014-01-18 | Tid: 20:31:00
Thea tog somsagt lite snabba kort på mig och Tub idag. Sen så fotade jag lite porträtt bilder på honom, ljuset var fint och jag är faktiskt rätt så nöjd med någon bild. Vi for ju även ut på en tur med hästarna, blev drygt en mil. Första gången Thea red Turbo, och första gången hon red på typ två år, men det gick superbra verkligen! De hade lite svårt för galoppfattningarna, men sen i slutet så förstog de sig lite bättre på varandra och då gick det så mycket bättre. Annars gick allt prima, så duktiga båda två. Han var riktigt försiktig med henne, såg tillochmed lite seg ut i början (inte varje dag herr Turbo är det, det händer typ aldrig.) Men sen när hon fick galoppera med honom en stäcka så fick hon igång honom bättre!

Emil var inte alls kul vid utsläpp när vi skulle ut och köra, han ville helst bara springa över mig och Thea. Fick gå och be om hjälp så fick Ola hålla i honom. Kommer börja om från början med honom, att träna utsläpp med selen utan vagnen där bak igen. För när som helst kan det annars hända en olycka, och det skulle verkligen inte vara kul! Så lika bra att ta det försiktigt. Han var iallafall riktigt fin när jag körde, inte en enda liten galopp, sprang på bra och var helnöjd! Ska vara typ -23 imorgon, så tänkte låta Emil vila och sen far jag ut och rider Tub.
 

Sneakpeak

Datum: 2014-01-18 | Tid: 16:50:41
Blev något snabbt kort på Turbo och även några på oss från idag. Vi följdes ut med hästarna, Thea red Turbo och jag körde Emil, riktigt kul. Uppdaterar mer med text + bilder senare.
 

Sorry

Datum: 2014-01-16 | Tid: 19:54:00
Har inte orkat/hunnit bloggat nu de senaste dagarna!
Iallafall i Tisdags så körde jag Emil och sen red jag Turbo. Emil var helt crazy när vi skulle ut ut stallet och det slutade med att jag princip hann se döden haha.. Han tvär stack ut från stallet och jag blev som klämd i dörren när han prejjade sig ut med vagnen och allt (var när jag skulle hoppa upp i vagnen, stog dock bara vid hans mage då). Hann tänka mig att nä nu blir han lös, vagnen välter och fastnar i dörren eller något sånt. Men vagnen lyckades inte träffa dörrkanten och jag lyckades hålla fast i Emil. Han var lite skärrad ute och ville dra iväg någon gång när jag höll i honom. Men det gick bra! Lisa var inne hos sig och såg att han var orolig så hon kom och hjälpte mig att hålla fast honom så jag kunde hoppa i. 
 
Han har skött sig så bra med att jag kunnat släppt ut honom själv nu, men i Tisdags var det inte alls kul. Tur att det gick så bra ändå! Han var fin på körturen iallafall, blev närmare milen för honom.
 
Var ute och busade barbacka med hacket tillsammans med Tub, svinkul tyckte både han och jag! Haha :') Gick bättre i galoppavbrotten då än det brukar faktiskt.
 
Igår så följde Thea och Linnea mig hem, jag hade gjort bort mockning och allt på morgonen så var allt fixat. Hästarna fick vila, så hade jag och brudarna en mysig kväll. 
 
Idag så hade mamma mockat osv när jag kommit hem från skolan. Så det var skönt då jag var ruggigt trött och slut, och båda hästarna skulle ut idag. Satte mig och såg serie när jag kommit hem, och gick ut till stallet efter maten. Mamma erbjöd sig att köra Turbo, så slapp jag ut med båda i kylan. (-20 grader). Så för första gången så kördes båda samtidigt, var inga problem. Emil blev rätt taggad, och jag frös händerna av mig typ. Han var lite "gormig" och snörde upp huvudet, men han skulle hellre velat lega först än i rygg bakom Turbo. När han väl travat in sig så gick han bra, innan det så tog han lite smågalopper här och var. Mamma tyckte också att Tub var fin så det var bra det också, hihi!
 
 
 

6 månader utan honom idag..

Datum: 2014-01-14 | Tid: 19:27:00

Tillslut så kom den, dagen som kom alldeles för snabbt.. Dagen då jag och älskade Alexir var tvungna att skiljas åt. Det är idag exakt sex månader sedan, känns som det var igår som jag pussade på honom för sista gången.. Han gav mig så mycket glädje på våran tid tillsammans. Han var en underbar häst, men för hans eget bästa blev det bäst såhär.. Han springer nu på de evigt gröna ängarna.

Det gör ont i mitt hjärta att vara utan honom, men förhoppningsvis har han det bättre nu. Jag önskar att han vore här med mig, det vore så himla underbart. 

Suttit och kollat egenom en massa bilder och filmer och tårarna rinner ner för kinderna. Vi tog honom för att ge honom en sista chans i livet, annars skulle han fått vandra vidare några månader innan. Att det sen skulle bli såhär var så himla hemskt, men han fick iallafall någon månad till i livet. Att få gå på bete, hade någon som brydde sig om honom och bara ha det bra de sista månaderna, det mådde han gott av. Han var en sån jäkla fin häst, riktigt gó och fin. Sen att han hade inte kunde behärska sin klåda och inte kunde stå i ett stall vissa gången utan att få "panik" pga. det. Det var inte hans fel. 

Alla hästar borde verkligen få en gnutta av hans personlighet, för den var verkligen unik, något man inte finner varje dag.

Han lämnade en stor sorg och saknad efter sig.
Vi binder en krans av minnen, de vackraste och finaste vi har. De kommer aldrig att vissna för hos mig är du alltid kvar. Rest in peace, my dear! Always missed, always loved and never ever forgotten.

 
 
 

Bildbomb Emil 12/1

Datum: 2014-01-13 | Tid: 19:34:00
Emil var inte på något direkt fotohumör och det var svinkallt så vi fotade inte så länge. Men det blev ändå ett par fina bilder så tänkte dela med mig av dom!
 

Idag

Datum: 2014-01-13 | Tid: 19:22:53
Hade tänkt fara ut med Emil idag, men jag har haft enormt ont i huvudet hela dagen, trött är jag också. Så får helt enkelt fara ut med båda hästarna imorgon! Emil ska få jogga i lite mer en milen, Turbo ska jag rida. Lär frysa sjukt mycket om jag ska köra båda i -15, så jag rider Turbo istället. Han tycker det är minst lika kul med ridträningen så.
 
Har inte så mycket att skriva, ska ta och lägga upp bilderna på mig och Emil från igår nu bara!
 

FÖÖLJ

Datum: 2014-01-12 | Tid: 22:44:00
 

Bildbomb Turbo 12/1

Datum: 2014-01-12 | Tid: 21:02:54
Fanny fotade mig och hästarna i kylan idag. -14 var det idag, så det var riktigt kallt. Nog för att det egentligen inte är så kallt mot för vad det kommer bli här uppe ibland..

Ni får bilderna på mig och Turbo nu så får ni de på mig och Emil imorgon!

Glöm nu inte att slänga iväg en kommentar!
 

Motionerat båda i kylan

Datum: 2014-01-11 | Tid: 17:27:47
Grymt kallt var det idag.. -14 och det snöade och blåste även lite. Mamma tyckte det var för dåligt väder för att hon skulle köra, så jag for ut själv. Körde först Emil, frös verkligen huur mycket som helst om både fötterna och händerna bara efter typ 2km. Men det var bara att bita ihop, för ponnyn skulle motioneras längre. Vi var ute i drygt 40minuter och då hann vi iallafall 1,2 mil.  Han travade på bra, i början ville han ta sina små galopper, men när han väl travat in sig så blev det inte en enda galopp. Han hade dock fått för sig att han ville springa på vänster sida av vägen och inte höger, haha så man kunde inte släppa så mycket i höger tömmen för då for han till vänster sida haha, token.
 
Han ska börjas att köras den här distansen iallafall tre gånger i veckan, och sen kommer vi utöka så han går två mil en gång på helgen iallafall. Han flåsade inte ens när vi kom tillbaks!
 
Hade tänkt köra Turbo också, men blev att jag red honom då jag frös så fruktansvärt. Blev bra att jag red honom, då fick han plumsa vilket han älskar. I början av passet typ trippade han fram, han var riktigt glad över snön som kommit. Det här var bland de roligaste jag gjort på länge, att bara vara ute och busa i djupsnön helt kravlöst och släppa allt annat, skönt för mig och ponnyn. Vi var ute i lite mer än en timme och hade skoj, gick undan för Turbon när han fick bestämma tempot i galoppen! Hade på endomondo på telefonen, men eftersom det var så kallt så dog såklart min telefon efter ett tag. Men skulle tippa på att det blev 1,4 mil!
 
Snart kommer det inte gå att plumsa, blir för mycket snö efter ett tag.. Så vi får passa på när det väl går, kul och bra träning är det!
 
Snabbtog några bilder på Emil i hagen idag, han blundade på de mesta och sen så går det typ inte att fota honom i hagen då han är för social. Men ni får dom iallafall!
 
allroundekipage.blogg.se