Start imorgon!

Datum: 2013-04-27 | Tid: 22:41:16
Förlåt för min usla uppdateringen, men har inte haft tid. I Torsdags så red jag barbacka på Turbo och han var kanonfin!
 
I Fredags så fick jag en ledig dag från stallet då mamma var supergullig och fixade allt åt mig då jag for och var med några kompisar och sovde över där. Kulkul!
 
Idag så hämtade mamma mig vid två så for vi in mot stan för att handla och sånt, sen så när jag kom hem stannade jag inne en stund och sen gick jag ut till stallet. Gjorde sysslorna och sånt, sen for jag ut och körde Turbo. Gud så fin han var! Han har fått på sig trailerskorna nu, och himlar vilken skillnad det blir! Nu hade jag dock inte kört honom hemma  på cirka 2 1/2 vecka. Sen så smörjde jag tävlingssakerna och packade in i finkan. Imorgon bär det av mot Umåker för att starta på deras heldag! Sjukt taggad, och får hoppas att Turbo känner detsamma!
 
Två hårda lopp, men vi får göra vårt bäst och se vars det leder!

Måndag, tisdag och onsdag

Datum: 2013-04-24 | Tid: 18:30:07
I måndags så red jag en sväng barbacka med Turbo, han var riktigt fin och avslappnad! Igår (tisdag) så for mamma upp med han till veterinären för att han skulle bli kollad i munnen samt få raspade tänder. Han såg fin ut i munnen, inga problem där alltså. Veterinären tyckte även att han hade en fin och välmusklad hals, kul det! :D Han fick hursom helst en vilodag.
 
Idag så kom hovslagaren när jag var i skolan så mamma plockade in Turbo. Hon hade även städat klart i stallet, mockat, fyllt vatten, mat osv taack mammi! Det hade gått bra med skoningen iallafall. När jag kom hem från skolan så for jag ut och red, han var helt tokig. Sjukt pigg och ville verkligen SPRINGAA. Men han lugnade då ner sig mot slutet, haha tokTurbo. Sen så skynde jag mig in från stallet och for ut och powerwalkade. Nu har jag tänkt plugga till ett förhör jag har på Fredag, kan vara dax att börja plugga in det lite bättre.

You make me brave ♥

Datum: 2013-04-23 | Tid: 22:44:00
Välj HD för bästa kvalitén!
 
Finaste ponnybusen♥

Söndag

Datum: 2013-04-21 | Tid: 21:54:00
Söndag idag då! Idag så komme Ellen till mig vid tio, så fotade vi först lite porträtt bilder på oss själva, sen så flög tiden iväg så då var det redan lunch. Efter lunchen gick vi ut till stallet och dolade på där. Vi fotade lite porträtt bilder på mig och Turbo, sen red jag honom lite lätt. Hade glömt min sadel på travet igår, så jag testade en dressyrsadel i hans storlek som låg i stallet. Som jag kände det så låg den ändå bra, den låg stilla och klämde ingenting. Men vågar då inte rida i den nå mer innan vi fått den utprovad på Turbo, red bara kring 20minuter så han tog ingen skada av den om den nu låg dåligt. 
 
Testade även ett nytt bett på honom, ett rakt gummibett. Han verkade trivas riktigt bra på det, lite stark blev han dock.
 
Bjuder på massor av underbara bilder som Ellen fotat på oss idag!
Glöm inte att kommentera nudå :D!

Jämförelsebilder

Datum: 2013-04-20 | Tid: 22:03:34

Han ser ut som en helt annan ponny just nu, riktigt grov och maffig har han blivit sen i somras!

Resultat från dagen + massor av bilder

Datum: 2013-04-20 | Tid: 19:58:10
Resultat från dagen:
 
I första loppet med Turbo stog jag på 200m tillägg, trodde inte jag skulle ha en chans. Men jäklar vad han kämpade, vi slutade som tvåa (förlorade med cirka en mule), lite surt då det var så nära att vi skulle vinna, men han var superduktig och det är det som räknas. Tiden blev 2.07,2 vilket blev en liten rekordsänkning på distansen! I andra loppet med han så stog vi på 100m tillägg, blev ett allmänt konstigt lopp men vi slutade som 3a på 2.10,4.
 
I första loppet med Otto, så stog vi på 180 m tillägg, och vi slutade som 2a på 3.03. Han kändes riktigt fin faktiskt! I andra loppet med han så stog vi på 40m tillägg och slutade som 5a på 3.08. Han var inte lika allert som i första men vi tog oss runt!
 
Sjukt nöjd över hästarna, hade verkligen inte förväntat mig detta! Är fortfarande i chock att Turbo tog in 200m tillägg, helt sjukt så grym han är! 
 
Nu laddar vi om till Umåkers heldag nästa söndag!
Helt underbar är han min älskade lilla ponny, lätt världens bästa är han!

Startlistorna för morgondagen

Datum: 2013-04-19 | Tid: 22:09:23
Tror att jag har glömt att säga det, men imorgon så ska jag tävla på hemmabana, alltså Skellefteåtravet. Blir fyra lopp, två med Turbo och två med Othello. Loppet är riktigt hårda, och tror inte att jag kommer att ha något där framme att göra, tyvärr. Men kul ska vi då ha iallafall! Står på 200m tillägg med Turbo i det ena loppet, som dessutom endast är ett 1640 lopp, men jag anmälde iallafall.
 
Har börjat bli riktigt nervös faktiskt, hiihi! Hoppas att ni håller tummarna för mig och hästarna :D!
 

Thelma - Inom travsporten så tycker jag att ....

Datum: 2013-04-18 | Tid: 18:18:08
Inom travsporten så tycker jag att storlek m/cob saknas. På förbyglar skulle Turbo behöva någonting mellan ponny och full, men det finns ju inte. Ponny blir för litet och full för stort, det går väl förstås att specialbeställa. Men jag tycker liksom att det redan borde finnas cob klar och redo i butiken. Det är riktigt dåligt att det bara finns inom ridningen. 
 
Kanske finns någon butik som säljer något mellanting på tex. förbyglar, men här i Skellefteå har jag inte sett någonting..
/Thelma

Idag så red min lillasyter lite också

Datum: 2013-04-17 | Tid: 21:09:16
Idag så följde min lillasyster mig till stallet och skulle rida Turbo lite. Jag utfodrade de andra hästarna först, fyllde mat, packade hö, mockade och allt sånt innan. Sen så gick vi och tog in Turbo, så borstade vi honom ett tag och sen sadlade vi osv. Mamma och jag gick en promenad ner till Kjell's stall (Doris red Turbo och jag ledde honom). Vi skulle hämta ett bogskydd med nå speciel sak, så håret skulle växa snabbare från hans skav han har på bogen.
 
Sen så gick vi tillbaks upp till stallet, så red jag någon sträcka med Turbo medans mamma fotade. Bilderna blev inte speciellt bra, men bättre än ingenting iallafall! Han var inte alls med på noterna, han var rätt stel, men det var ju allderles i början av passet.
 
Efter mamma klickat några kort så for jag och red i "skogen". Han var riktigt seg ibörjan, men det omvandlades rätt snabbt till räser fart, jäklar vilken fart han fick. Sjukligt stark och pigg blev han! Han lyssnade inte alls så bra som han brukar, visst jag hade kontroll på honom men han små ignorerade mig litegrann. I slutet så släppte han då iallafall lite, så är ändå nöjd. 
 
Nu får ni några bilder från idag.

Vilka för delar ser jag med att ridträna en travhäst?

Datum: 2013-04-17 | Tid: 16:26:00
Vilka fördelar ser jag med att ridträna en travhäst? 
Via ridträningen så bygger Turbo andra muskler som de inte hade fått om jag enbart hade kört honom. Jag tror att det är en väldigt stor fördel att ridträna sina travhästar, variation är det bästa som jag sagt förut!
Sen så får han annat att tänka på, han mjuknar mer i kroppen och blir mer rörlig. Sen jag började ridträna honom mer så har jag kunnat "parrera" upp honom på ett mycket bättre sätt, han springer inte lika snett i vagnen. 
 
Jag ser enbart fördelar med att ridträna sin travhäst! Har hört vissa som har påpekat att det är dumt att galoppera en travhäst (när man rider) för att de tydligen ska börja galoppera i lopp. Men ojoj, då är man helt ute och cyklar tycker jag. Galoppträningen är en superbra träning för travhästar, dom vet att framför vagnen på travbanan så ska dom trava. Sen så galopperar dom ju ibland, men jag kan ju inte säga att om Turbo galopperar på banan är det för att jag har galopperat honom när jag rider, för så är det inte.
 
Dock så galopperar jag honom ALDRIG med vagn med avsikt. Skulle heller aldrig falla mig i att låta honom galoppera framför vagn utan att ta ner honom till trav direkt. Men det är ju en smaksak om man låter sin travhäst/ponny galoppera i vagnen med flit!

Kort videoklipp från igår

Datum: 2013-04-17 | Tid: 00:06:00
Ta HD för bästa kvalitén!
Släng gärna iväg en kommentar :D!

Ny header

Datum: 2013-04-16 | Tid: 21:52:11
Emma var supersnäll och fixade en ny header åt mig nu när jag ska blogga här själv. Tusen tack till dig Emma!
Vad tycker ni om den? Ser ni den inte så testa uppdatera ett par gånger!

Lite bättre väder iallafall

Datum: 2013-04-16 | Tid: 20:51:00
Idag har det varit rätt soligt och varmt så Lisa hade varit och tagit av hästarna täckerna. Jag gick ut och fotade Turbo en stund när jag komit hem från skolan, lite mys blev det också. Han är riktigt gó lilla Burbon!
 
Sen så gick jag in, och efter middagen gick ut till stallet och gjorde sysslorna. Tog sedan in Turbo, min lillasyster och Maja hjälpa mig och borsta honom, sen så fotade vi honom lite. När vi fotat så var klockan ganska mycket, så dom var tvugna att gå in men jag for ut och red honom. Tog bara repgrimman med tyglar idag, han skötte sig exemplariskt! Han jobbade på riktigt bra, känner princip ingen skillnad på om jag har repgrimman eller träns på honom. Jag kom ihåg första gången jag testade att rida i repgrimman, det var någon gång i somras. Gick inte alls särskilt bra, han lyssnade knappt på mig. Tur att även vi utväcklas ;)
 
Men nu ska ni få massor av bilder från idag! Hans bogskav från hans förra täcke är riktigt fult, men ni får överleva med det.


Glöm inte att kommentera nudå!
/Thelma


Idag testade jag och Turbo på något nytt!

Datum: 2013-04-15 | Tid: 21:18:00
Idag så testade jag och Turbo på något nytt, nämligen att rida i halsring. Hoppade upp i hagen och testade rida lite i halsring. För att vara första gången tycker jag att det gick riktigt bra faktiskt! Han förstod stopp direkt, la bara bak skänklarna och sa "proo" så stannade han, det gick bra från både skritt-halt och trav-skritt/halt. Att styra var lite svårare dock, men det gick ändå helt ok tycker jag. Han förstod mig nästan alla gånger iallafall.
 
Sen så gick vi in till stallet så borstade jag av honom, myste osv. Övade på lite basics trick såsom flema och klassiska bugningen. Bugningen har han kunnat rätt länge nu, men han blir säkrare och säkrare. Nu kan han stå kvar på benet väldigt länge utan att ställa sig upp. Och idag så var han nära på att lägga sig ner en gång (!!) Vi får fortsätta och öva och öva och tillslut kanske vi är redo för ligg.

Thelma - Kommande tävlingar

Datum: 2013-04-15 | Tid: 18:26:00
* 20 april, Skellefteå. 1640 m. Tillägg Rekordhandicap grundtid 2.14,0. 
 

* 28 april, Umåkers heldag. Tillägg Rekordhandicap gruntid 2.20,0. 
 1640 m. Specialar'n 2.12,0.
 
* 4 maj, Solängets heldag. 2140 m. Tillägg Rekordhandicap grundtid 2.15,0.
1640 m. Tillägg Rekordhandicap grundtid 2.10,0.

 
* 13 maj, Skellefteå. 1640 m. Specialar'n 2.12,0. 


* 18 maj, Bodens heldag. 2140 m. Specialar'n 2.17,0.
  1640 m. Tillägg Rekordhandicap 2.09,0.
 
 Detta är de kommande tävlingarna jag har sett ut för mig och Turbo i April och Maj. Är riktigt peppad, snart drar tävlingssäsongen verkligen igång på riktigt. Så grymt kul :D! Lite synd att om man tittar över lag så tycker jag att det mest är 1640m lopp, Turbo går bäst på 2140 och så är det.. Menmen det är bara att göra det bästa av situationen!

/Thelma

allroundekipage.blogg.se