Skola imorgon..

Datum: 2013-08-19 | Tid: 11:35:26
Måndag idag då, vilket betyder att imorgon börjar skolan.. Vars fasiken har det här sommarlovet tagit vägen? Ja, det kan man ju undra iallafall. Hoppas iallafall på att vi får ett bra schema så jag överlever den här terminen också. Vi skulle iallafall få gå en kortdag just imorgon, slutar 13:00 (men det är ju bara då). Om det vore så väl så vi fick sluta 13:00 varje Tisdag så!
 
Men hursomhelst, ska en sväng till stan med mamma efter lunch. Vi måste bla. in på royal för att köpa ny mat åt Turban. Sen ska jag även ut och skritta samt massera och stretcha honom såhär dan efter start. Så det blir nog bra!
 
Har typ bildbrist, jag och Turbo har inte blivit fotad på väldigt länge typ, haha:(. Men det var iallafall några som fotade i helgen på Umåkers dubbelhelg så då lär det väl trilla in lite bilder på mig och Turbo. Vet bla. att Ellen fotade oss lite, då återstår det bara och se om i fastnade på något kort ;)
 

Dagens lopp

Datum: 2013-08-18 | Tid: 21:03:28
Blev ett lopp på umåker idag, mamma var snäll och skjutsa upp oss idag igen. Ville testa starta i detta lopp även om det var ett så pass snabbt lopp med bra hästar. 
 
Blev iallaflal 7:e placering på 2.01,9g. Han snörde sig i galopå två gånger. Vi låg tvåa ett halvvarv till mål, då kom första galoppen och sedan en till ett tag efter han ställt sig. Riktigt grinigt med galopperna, men vi får fortsätta kämpa på. Detta var ju ett större lopp, så det är ju iallafall kul med en placering!
 

Gårdagens resultat

Datum: 2013-08-17 | Tid: 13:05:44
I första loppet kände jag att i stog alldeles för långt bak, hela 280m tillägg, vilket var i slutet av kurvan. Han sprang inte alls med någon såndär kämparglöd tyckte jag, han sprang mest bara och såg nöjd ut, haha. Men trotts det kom vi oss om 5hästar. Vi blev oplacerade på 2.02,5 vilket jag tycker är en bra tid. Trodde mer det gick typ 2.10, något ändes det då som.
 
Andra loppet är jag riktigt riktigt nöjd med, han sprang som bara den och jag och Turbo samt en till drog iväg från de andra i sista sväng. Han låg efter lite i kurvan så han jagade ikapp hästen och när halva upploppet var kvar ledde vi med en hals ungefär, och då slog på på en galopp. Vilket tyvärr kostade oss segern, vi tappade ca 3meter men plockade sen i 2 igen. Riktigt synd med galoppen, annars hade vi som det kändes då vunnit. Men jag är nöjd med loppet iallafall, vi blev trotts allt 2:a. Riktigt kul för Lucas att han fick vinna med sitt "nya" russ iallafall! Det kändes riktigt fort tyckte vi, kändes såå myckt snabbare än i första loppet och de andra lopp jag kört med honom. Men när tiden kommer ut står det ändå "bara" 2.05. Haha, så fel man kan ha..
 
Får se om någon fotade isåfall får ni bilder då!
Nu hoppas vi att han är på bra humör på Söndag då vi ska ut i ett lite större lopp, det är med lite snabbare hästar men får han snurr på benen så kaanske vi kan få oss en placering iallafall, det lär bli svårt men vi ser väl.
 

Failbilder

Datum: 2013-08-16 | Tid: 01:01:17
Haha, bjuder verkligen på dessa failbilder. Vi är verkligen otroligt fula, och jag menar det verkligen. Hahah!!


Hoppas ni fick er att gott skratt nu iallafall :D!
 

Allt fixat inför morgondagen!

Datum: 2013-08-15 | Tid: 22:46:34
Nu så är allt fixat inför morgondagens tävling. Smörjt, packat allt, tvättat vagnen samt motionerat Turbo en liten sväng. Blev en barbacka tur för min och Turbo's del, han var rätt lagomt pigg så det kändes bra.
 
Har inte så mycket mer att berätta, första start är klockan 18.00, men eftersom vi ska och titta på en till ponny åt mig innan så. Det ska bli superspännande, men ska inte avslöjja något mer. Dock är det ju inte säkert att vi köper men.
 
Ni får hålla tummarna för oss imorgon, lovar att uppdatera morgondagens resultat imorgonkväll!
 

Godmorgon

Datum: 2013-08-15 | Tid: 12:41:39
Godmorgon kära bloggläsare! Kul att det var såpass många som tittade in på bloggen igår, och jag får hoppas att det fortsätter i denna stil. Skulle vara sjukt kul!
 
Idag så ska jag ut och rida Turbo lite lätt barbacka, så han får sträcka på sig lite och så han slipper vara alldeles överpigg imorgon, vilket han säkert ändå kommer vara, haha. Imorgon är det ju tävling i Umeå för våran del, vilket jag verkligen ser framemot. Tittat lite på tippningarna, och blev verkligen förvånad då jag själv tycker att loppen är supertuffa och om jag har tur i ett lopp kan lyckas att inte bli oplacerad (dvs. inte sämre än 6a). Men folk verkar tro att jag och Lilla Tubbi kommer vara 1-3 i båda loppen. Tippad som vinnare i andra loppet av 3 (endast 3 som tippat). Haha helt galet! Mina nerver håller absolut inte för sånthär. Blir alltid ännu mer nervös när jag är tippad, så illa.. Hahhaa...
 
Men iallafall. Idag så ska jag ju somsagt ut på en lugnt tur med Turbo. Sen ska jag även smörja all tävlingsutrustning, packa samt tvätta vagnen. Lär ta ett tag när man är petant, haha ;)
 

1 månad..

Datum: 2013-08-14 | Tid: 19:27:00
Idag är det en månad sen världens finaste Alexir somnade in. Jag saknar honom så obeskrivligt mycket, och detta känns så himla hemskt. Men jag är otroligt tacksam för den tid vi fick tillsammans. Han var så himla underbar den där hästen! Men han har det bättre nu..

Han har lämnat en stor sorg och saknad efter sig.
Vi binder en krans av minnen, de vackraste och finaste vi har. De kommer aldrig att vissna för hos mig är du alltid kvar.
Alexir
1997 - 2013
 
Bjuder på lite bilder från våran tid tillsammans.
 
Himlens vackraste ängel ♥

Ingen är nog gladare än jag!

Datum: 2013-08-14 | Tid: 15:54:02
I Måndags på snabbjobbet kändes Turbo tyvärr inte helt bra i traven (absolut inte halt eller så) men det kändes lite som om att hans kors/länd hoppat ut. Det brukar ha en tendens till det ibland, men iår har det hållit sig riktigt bra. Förra året var det ingen höjdare, dock har ridträningen gjort susen. Han har andra muskler att hålla allt på plats, så det har känts kanon till i Måndags då. Men det var som ändå inte riktigt så fel som det brukar kännas när det är det som spökar.
 
Han var ju anmält sen tidigare till Umåkers dubbelhelg i helgen, Fredag och Söndag. Två lopp på Fredag samt ett lopp på Söndag. Så jag har varit supernervig på hur det skulle gå. I Måndags så bestämmde jag mig för att på Onsdag (alltså idag) fara ut och köra en intervall i tävlingsmässigt tempo för att känna om det var korset eller om det bara var en dålig dag vi hade.
 
Har nu varit ute och kört honom, och han känns kanon! Är verkligen såå lättad, nu känns det genast lite bättre iallafall. Så nu har jag ett litet hopp om att vi kanske slipper komma oss hem med en 2.15 tid på Fredag, haha.
 
Han hade stått ute natten till Måndag och fler dagar innan det, och då brukar det inte gå så värst superbra när jag tävlar eller kör snabbjobb. Så brukar ta in honom 3-4 dagar innan start. Och inför ett snabbjobb minst 1 dag innan. Vilket var en miss denna gång, så det måste vara något kring det och kanske bara en allmänt dålig dag vi hade i Måndags. Det hoppas jag iallafall!
 
Är nu riktigt taggad inför helgens lopp :D!
 

New in

Datum: 2013-08-14 | Tid: 11:12:34
Nu äntligen har mina nya ridskor kommit, har väntat på dem sedan midsommar. Blev något knasigt när dom beställde dom, men nu är dom iallafall här :D! Den sm väntar på något gott väntar aldrig för länge, right?
 
Riktigt sköna är dom iallafall, vilket känns bra!
 

OMSTART TILL 100%

Datum: 2013-08-14 | Tid: 11:05:47
Hade tänkt ta in en bloggpartner men har nu ändå bestämt mig för att ta tag i bloggen själv. Ska nu ta och satsa helt på bloggen, inte vara i latar-ilet. Så here we go!
 

V75

Datum: 2013-08-10 | Tid: 23:18:31
Idag var det V75 på travet. Jag hjälpte travskolan att ha ponnykörning. Fick ju tävla Fappis i lycksele så när Ann frågade om jag kunde hjälpa till så kändes det inte mer än rätt att ställa upp på detta. Gick i 5h rätt drygt, men ponnysarna var duktiga som inte tappade tålamodet eller så.
 
När jag kom hem var jag allderles slut, så jag somnade och sovde i ca 2h så lär ha svårt att somna ikväll, men det var det värt det ;). Turbo får vila idag, har bara myst lite med honom och så. Imorgon blir det tidig uppstigning då jag måste vara på travet tio för att städa på publikplats efter igår. (det är klubben som får betalt så)
 

9/8

Datum: 2013-08-09 | Tid: 23:41:06
Idag så fick jag rida en "lektion" för mammas kompis, hon är utbildad ridlärare och har ridit höga klasser i dressyr, super duktig är hon! Gick faktiskt över förväntan på lektionen, börjar få ordning på bogarna så han inte skjuter ut dem så mycket längre. Han har en tendens att fuska där, så har fått tips av henne. Vi jobbade  även mycket på att jag skulle ha honom i rätt form, så han inte skulle "fuska" där. När det blir jobbigt för honom så vill han gärna lägga sig lite bakom lod ibland, men det kändes också bättre. Fått lite mer tips på hur jag ska kunna hjälpa honom lite mer. Kan vara så att jag har "låst" fast mig själv lite i vänster hand mer än i höger så är nog mitt fel det där, så nu är det jag som ska jobba med att slappna av mer där, så kommer han nog släppa mer i vänstern också.

Över lag så har han skött sig super, är suupernöjd över lillkillen :D!
 

Badbilderna

Datum: 2013-08-08 | Tid: 16:56:09
Här har ni badbilderna från igår :)
 

7/8

Datum: 2013-08-07 | Tid: 22:03:00
Jag och Ida hade tänkt stiga upp vid tio idag så vi skulle hinna göra någonting innan hon skulle med bussen halv tre. Men det slutade med att vi inte steg upp förän halv tolv iallafall.. Men iallafall, hon har fotat superfina sommarbilder på mig och Turbisen idag :D! Vi hann inte göra så värst mycket innan hon som sagt skulle med bussen hem till Umeå, men vi hann vara ute i stallet och vara lite sociala med varandra osv. 
 
När Ida åkt hem så följde Ellen mig hem. Tiden bara flög iväg och helt plötsligt hade det gått flera timmar. Men vi hann iallafall gå ut till stallet och badade med Turbo. Herregud så kul vi hade alla tre, tror inte jag skrattat sådär mycket på hur länge som helst :D!
 
Bjuder på sommarkorts bilderna, badbilderna som Ellen tog får ni imorgon :D
 
 

6/8

Datum: 2013-08-06 | Tid: 22:55:00
Idag så for jag och Ida ut och körde Turbo på dagen, var rätt varmt men det blev svalare i skogen. Han pinnade på bra, finns inte så mycket att säga om det, haha..
 
Sen efter middagen for vi ner med Turbo till badplatsen liten längre ner i byn. Han tvekade inte ens för att gå ner, han bara gick ner och plaskade direkt. Han älskar verkligen att bada, och har helst hela huvudet under så bara öronen sticker fram, haha söten!
 
Bjussar på bilder från idag.
 
allroundekipage.blogg.se