Tävlingsresultat Turbo 24/3

Datum: 2016-03-28 | Tid: 19:47:01
Foto: Carina Olofsson

I Torsdags var vi somsagt iväg och tävlade i Boden vilket resulterade i en fin 3e placering. Värmde en rejäl värmning, ett par bakvarv i både lugnt och snabbt tempo, snabbare varv på rakbanan och sedan körde vi 1100m i rätvarv. Han kändes kanonfin och skötte sig alldeles utmärkt. Efter värmningen selade vi av så fick han stå inne en stund, for ut och lunkade en stund igen innan start och sedan var det dax för lopp. 
 
160m tillägg över 1640m är rätt svårtuggad, vi fick en hyffsad start och själva loppet gick bra. Vi fick inte riktigt upp farten första 500m vilket var tråkigt, men första 500m är alltid knepigast med han. Två galopper på vägen blev det, den andra kom ca 500m kvar till mål. Surt, annars tror jag att vi tagit andra platsen. Men iallafall, efter den galoppen så fick vi upp riktigt bra fart, lyckades trava in sig riktigt bra och över upploppet slappnade han av och gud vad han går då, kom ner i snabba tider hela upploppet. Önskar verkligen vi skulle komma in i sådant flyt snabbare, för gud vilka avslutningar han bjuder på.
 
Är hur nöjd som helst över Turbo, han känns så himla glad, pigg och spänstig i steget. Värmer i hjärtat♥

3e placering

Datum: 2016-03-24 | Tid: 19:10:24

Blev en fin tredje placering för mig och Turbo idag! Känns superfin vilket värmer  så mycket, världens finaste grabb. Nu ska vi bara stanna och se lite trav sedan ska vi bege oss hem mot Skellefteå igen.

Morgondagens tävlingsoutfit

Datum: 2016-03-23 | Tid: 20:46:40
Detta är vad Turbo ska få ha på sig på morgondagens tävling, lätt en av mina favoritoutfits jag har. Blingbing till fullo och till det ljusbruna tömmar, kan inte bli bättre!

Tisdag

Datum: 2016-03-22 | Tid: 22:53:09
Varit ute på en mysig ridtur med Turbo idag, var cirka 2månader sedan jag red honom så var ett bra tag sedan. Saknat det så himla mycket, tror jag att han gjort också. Eftersom det är väldigt hårt i marken så blev det mestadels skritt men där det var bra så la vi in både trav och galopp och han är väldigt väldigt pigg. Lite spänd i början av passet, men efter lite lösgörande så blev han riktigt trevlig och mjukare.
 
Känns verkligen tråkigt att det är så hårt i marken så att vi inte kan fara ut och köra/rida ur han den energin han har, skulle behövas till på Torsdag. Detta är verkligen ingen fördel för oss inför starten, vet hur extremt pigg och spänd han kan bli ibland.. Men vi får helt enkelt göra det bästa av situationen och hoppas på det bästa.

Har även smörjt och packat selpåsen inför Torsdagens start. Det är verkligen så himla mysigt att vara ute i stallet på kvällarna och pyssla på medans hästarna står och tuggar sin kvällsmat.
 
 

Österås Turbo 19/3 - Bilder

Datum: 2016-03-22 | Tid: 17:13:10
Hur fin är han inte min grabb!? Blir otroligt glad av se bilderna, tycker han är så himla fin och framförallt glad.
 
Österås Turbo
Valack f.2006
e. Micklas 571    u. Katrinebergs Betty
1.57,6m   1.58,8k
 
 

Veckoplanering

Datum: 2016-03-22 | Tid: 14:04:00
Måndag: Skola. Hästarna vilar, inte mycket planerat
Tisdag: Både Empa och Tub ska ridas och mjukas upp, masseras ordentligt. Smörja och fixa inför Torsdagens tävling.
Onsdag: Sista skoldagen, sedan påsklov.
Torsdag: Motionera Emil. Tävling med Turbo!!
Fredag: Motionera Emil. Flyger till Göteborg, horseshow på kvällen
Lördag: Rundvandring på Robert Berghs gård, shopping, ullared
Söndag: Göteborg horseshow på dagen, flyger hem till Skellefteå
 
Tyvärr är det väldigt kallt ute och därav hårt i marken så jag får se hur det kommer gå att motionera hästarna i veckan. Vi får göra det bästa av situationen.
 
 

Någonting speciellt med denna häst

Datum: 2016-03-21 | Tid: 19:24:44
Världens finaste Emil, lika fin på både in och utsidan♥
 

Säsongsdebut på Torsdag

Datum: 2016-03-21 | Tid: 18:10:37
På Torsdag är det äntligen dax för säsongsdebuten för mig och Turbo, som jag längtat. Lite hästar i loppet och jag tycker att det på förhand ser helt ok ut faktiskt. Vi avslutade säsongen med två 0or, vilket kändes väldigt tråkigt då han var grym då han gick 59,6 förr förra starten. Tråkigt med en 0a när hästen går ett kanonlopp, men är självklart supernöjd ändå. Sista starten förra säsongen blev 15/11 på Bergsåker med 15 hästar i loppet och stenhårt lopp. Banan var extremt dålig, gegga och suupertung. Den var helt ok i början av dagen men självklart skulle vi inte ut föränn lopp 11 - typiskt. 03,5g på den banan var helt klart godkänt, viljan och motivationen fanns helt klart och han var så fin. Nöjd!
 
Tror att han kommer tagga till yttligare nu på Torsdag, har den känslan. Däremot är 160m tillägg svårtuggat över 1640m. Men vi ska allt ge dom en match! Hoppas mest på att han känns fin och lämnar galoppskorna hemma. Sedan tycker jag ju helt klart att han är värd en vinst efter förra då han var grym, jämn och fin hela året men fick endast vinna ett lopp. 
 
Är redan nervös, typiskt mig! Hoppas ni håller tummarna för oss, det behövs alltid.

Ponnyridning

Datum: 2016-03-20 | Tid: 20:35:00
Idag så kom det ett par ut med sin ena dotter som fick pyssla och rida lite på Turbo. Vilket gick alldeles utmärkt! Han var bara glad att få vara ute på en liten promenad med barn på ryggen och få lite extra ompyssling. Blir så varm i hjärtat, Turbo är så otroligt fin med barn, så himla kul att se. Han har ett hjärta av guld♥
 
Annars har jag inte gjort så mycket idag, hästarna har vilat. Har bara pysslat på med dom, masserat osv, städat stallet och sedan var vi iväg på kalas då min morbror fyllt år. En lugnare Söndag, skönt det med ibland. Imorgon blir det ny skolvecka, men känns otroligt skönt att bara gå skola Måndag, tisdag och onsdag - sedan påsklov. Rullar på rätt fint nu.

Bjuder på en bild på Turbo och min lillasyster för två vintrar sedan.
 

Första banjobben 2016

Datum: 2016-03-20 | Tid: 10:16:00
Äntligen har vi varit nere på travbanan och kört första banjobbet för året. Som jag längtat! Var ett bra tag sedan, var underbart att äntligen vara uppe i sulkyn på ovalen igen. 
 
Först ut var Turbo och gud så fin han var! Pigg, glad, snärtig och spänstig i steget. Värmde en lite hårdare värmning, med rätt snabba tider i bakvarv och krävde en hel del, han blev lite galopp sugen då men var lätt att ta ner. Han går allra bäst i rätvarv om han fått en rejäl och bra värmning. Körde sedan 2100m och åh blir tårögd. Han brukar inte gå bra och snabba tider när man kör han på banan själv, men han har verkligen lagt i en extra växel. Inte ett ända galoppsteg tog han, sprang så himla fint och allt kändes kalas. Lite tröttare sista 500m, men inte konstigt efter värmningen och efter att inte gått på banan sedan i November. 
 
Detta behövde vi verkligen, känns så himla skönt. Länge sedan han var såhär fin, detta var verkligen någon som jag behövde för att se att all tid och att det jag lägger ner helhjärtat på fungerar. Eftersom han varit ofräsch tidigare iår så värmde detta himla mycket i hjärtat, nu ska vi ge allt vi har denna säsong.
 
Sedan var det Emils tur. Han var som vanligt väldigt pigg och låg på en hel del i handen, men bara kul för jag känner hur mycket jag har att köra med. Efter att ha värmt x antal bakvarv så körde jag ett 1600m jobb. Han var väldigt galoppig stundvis och sprang bara och latchade. Därför så valde därför att fortsätta att köra 1600m igen direkt och då skötte han sig så mycket bättre. Kom ner i väldigt fina tider och oj vad han kan denna grabb!! Bara hoppas att det får fungera under 2016 för honom.
Kommer mer bilder såsmåningom, såfort Ellen skickat dem!
 
 

Sportlov

Datum: 2016-03-10 | Tid: 00:20:02
Har helt glömt bort bloggen, men har roliga nyheter! Både Turbo och Emil är helt fräscha nu så vi är i full gång med träningen igen. Trotts att det inte blev mer än två veckor med endast skritt så hade jag en heel del abstinens. Finns ju trotts allt ingenting bättre än att vara ute och träna tillsammans med Emil och Turbo.
Börjat köra lite intervaller och oj så fina de är! Emil kan verkligen ge mig rysningar som ingen annan, var alldeles skakis efter förra intervall passet med honom. Han är nästan för bra för att vara sann!? Turbo kändes superfin också, känns verkligen som en lättnad.
Jag och Hannah körde intervaller med dom idag, tyvärr var de lite för pigga. Blev 2.1mil samanlagt, dessväre så var underlaget taskigt, slaskig och slirigt och sedan två alldeles för pigga hästar på det. Inte bästa kombinationen! Men de finns en hel del fart och vilja i båda två, så det känns bra iallafall. 
Har även jobbat på travskolan på sportlovs lägret som har varit Måndag-Onsdag vilket har varit superkul! Känns skönt att göra lite nytta.
 
 
allroundekipage.blogg.se