Nionde gången i vagn!

Datum: 2013-10-31 | Tid: 21:09:19
Idag så kördes Emil igen, han skötte sig så himla bra idag också. Idag var han dock lite seg, men äsch! Han är så himla positiv till körningen, öronen spikade hela tiden, det gör mig så enormt glad!! :D
 
Har inte så mycket att säga, blev en vända på någon km. Han ska hursomhelst börjas att köras varannan dag nu så får vi se vars det leder.
 
Rätt oinstressant inlägg, men aja.. Uppdateringen har varit lite seg på siståne, har inte hunnit lägga upp bilderna på mig och Emil från de två senaste fototillfällerna. Och igår så fotade Matilda lite bilder på mig och Turbo, dom har jag inte heller lagt upp än, fy mig!
 

Åttonde gången i vagn!

Datum: 2013-10-31 | Tid: 21:04:20
I Tisdags så körde jag och mamma Emil igen.  Blev samma väg som förra gången, drygt 3km. Dock så hade vi inte med oss någon som gick där framme över bron osv. Det gick ändå hur bra som helst! Han fick trava rätt så mycket och det uppskattades såg han, öronen spikade hela körturen. Blir så himla glad när han är så positiv, annars hade det inte alls varit lika kul.
 
När vi gick på vägen hem så ser vi att det kommer en lastbil, så då fick mamma hoppa av och gå där framme med honom då det låter väldigt mycket när dom kör förbi. Men han skötte det galant, han blev inte lika chockad som med bussen. 
 
Är super nöjd över honom iallafall :D!
 
(ni kan ju ignorera att selunderlägger hade glidigt..)
 

Turbo 31/10

Datum: 2013-10-31 | Tid: 18:17:23
Idag så red jag ett lättare dressyrpass med Turbo på lägdan. Han var betydligt lugnare och finare än i Tisdags då jag red honom. Då var han lite stel och lite väl överpigg.
 
Sen när jag ridit dressyr klart så for vi in till skogen för att testa hoppa ett hinder med Turbo ett par gånger, var sjukt länge sen sist ju. Sist vi hoppade var i Augusti :o Han vägrade två gånger när vi höjde lite men sen när han kommit över en gång så vägrade han inte igen, utan då hoppade han superfint och tvekade inte alls.
 
Ellen fotade, så ni får bilderna nu. Bilderna på mig och Emil från idag får ni senare ikväll!
 

Bildbomb Turbo 29/10

Datum: 2013-10-30 | Tid: 23:57:53
Har helt glömt bort att ladda upp bilderna som Ellen tog på mig och hästarna i Tisdags. Iallafall, här är dom på mig och Turbo. Dom på mig och Emil kommer upp senare! 

Släng iväg en kommentar så blir jag glad :D
 

ÄR I CHOCK

Datum: 2013-10-30 | Tid: 21:53:00
HAN LA SIG NER NÄR JAG "BAD" HONOM IDAG!! :o
dijhasjuhdjuiadhjsiaujhsaidjkhdkijh han slutar aldrig förvåna en! Idag när jag stog inne hos Emil och Matilda inne hos Turbo. Så gick jag med händerna nere i spånet och ba "kom igen emil :')" så sa jag till Matilda ba fatta coolt om han skulle lägga sig ner nu. Men jag fortsatte hursomhelst att gå med händerna ner i spånet, smackade lite tyst och "krafsade" lite med fötterna i marken så tog det typ bara en halv minut så ser jag hur hans ben viker sig och hur han lägger sig ner och tittar glatt på mig. Jag hamnade fan i chock, men så satt vi där ett tag innan jag bad honom att resa sig igen.

Asså fattar ni? Detta är en av de häftigaste sakerna jag varit med om!
Åh bästa Emil <3<3

Sneakpeak

Datum: 2013-10-29 | Tid: 23:18:10

Matilda och Ellen fotade mig och pållarna idag. Iallafall, ni fick tre smakprov på bilderna från idag. Ni får resten imorgon.
 

Fotning idag

Datum: 2013-10-29 | Tid: 10:40:00
Jag och Matilda släppte ut hästarna imorse, samt mockade och sådant. Sen testade jag även att klicka lite kort med nya kameran, resultatet blev ändå helt godkänt för att vara första gången!
 
Ellen är även påväg ut till mig nu så ska vi umgås lite alla tre, och så ska vi ta ut och fota hästarna. Porträtt bilder, och sen ska jag även rida Turbo. Senare ska jag även köra Emil, så det ska bli spännande. Det är fint väder så hoppas att resultatet av bilderna blir bra. För visst är ni sugna på bilder, eller?
 
Två bilder som togs med kameran imorse↓
 

Matilda

Datum: 2013-10-28 | Tid: 20:39:14
For och mötte Matilda idag som kommit från Övik och ska stanna här över veckan. Så mötte vi även upp Ellen sen så har vi strosat runt på stan, sen åt vi på subway och sen for jag och klippe mig. Sen for vi för att hämta upp lite saker jag köpt, och sen in mot elgiganten för att jag skulle kolla på en ny kamera, som fick följa med mig hem också :'')
 
När jag och Matilda komme till mig så var det typ middagstid så åt vi, och sen gick vi ut till stallet. Pysslade lite på ponnysarna och testade lite saker vi köpt. Det mesta passade, men vi kommer måste lämna igen ett vintertäcke.
 

New in

Datum: 2013-10-28 | Tid: 20:34:53

For och hämtade upp mitt nya hv polo schabrak, benskydd, skrittäcke och en väska som jag köpt. Sen efter vi varit på stan så for vi in på elgiganten för att jag skulle köpa min nya kamera, en Nikon D3100. Den håller på att laddas upp nu, så det ska bli spännande att se hur den kommer skilja sig från min D40.
 
Kommer iallafall att fota hästarna imorgon så då får ni väl bilder, hoppas att jag och kameran är överens bra bara.
 

Hästarna 27/10

Datum: 2013-10-27 | Tid: 19:23:00
Idag så vinterskoddes båda hästarna, så nu kan vi äntligen börja om att träna. Var även andra gången Emil skoddes och första gången bak, inga bekymmer alls. Han stog princip och sovde, han är verkligen duktig lille Emil. 
 
Även Turbo fick på sig vinterskor, som vanligt inga bekymmer för honom. Han sköter sig alltid!
Emils ägare (förra ägare nu men) komme och hälsade på oss idag. När hästarna var skodda så gick vi in till oss så skrev vi över ägarkontraktet samt pratade om allt möjligt!
 
När dom sedan åkt vidare gick jag och mamma ut till stallet för att fara ut och köra Emil. Eftersom vi fått tillbaks rockarddäcket från lagningen så tog vi rockaden idag. Angelica följde med oss en bit då vi idag skulle över bron för första gången idag. Gick super över bron, inga reaktioner eller så. Det är ju som ni säkert vet Söndag idag, så vi tänkte att det skulle vara smart att testa fara över bron för första gången idag då det brukar vara lite trafik på Söndagar. Men såklart hade det kommit ett flyg just då, så det var sjuuukt mycket bilar. Men som tur är så är han då inte rädd för bilar, så han skötte sig super där också. Dock mötte vi flygbussen, det var lite spännande. Han blev lite skärrad, men gjorde ingenting. Man såg att han gärna skulle vela resa lite lätt, men han gjorde ingenting utan det var bara att driva på lite så forsatte vi som vanligt.
 
När vi kommit över bron så hoppade mamma upp i vagnen så for vi in på en körväg. Blev en del trav, och han skötte sig så himlahimla bra! Han har tidigare varit lite hovöm och därav har han varit lite lat. Men idag så var han då pigg, så det var kul haha! Han travade på riktigt hurtigt, satt och lirkade lite med honom, gjorde lite förhållningar och så. Vägen hem gick också superbra! Vi körde dock inte långt alls, tänkt börja lite lätt bara.  När vi nästan var hemma så tvär hoppade han till och blev riktigt skrajj och ville inte riktigt gå någon stans, men med lite övertalning så! Det var en grävskopa han inte hunnit se i tid. Första gången han blivit "rädd" för någonting. 
 
Är såå nöjd över Emil, han är så jäkla duktig :D!
 
När jag selat av Emil och så tog jag ut Turbo för en ridtur. Eftersom han vilat i åtta dagar pga. underlaget hade jag tänkt mig en galen ponny. Han brukar bli pigg efter endast en dags vila, men idag höll han sig i skinnet. Han var faktiskt sjukt fin, haha! Han jobbade under sig riktigt fint i alla gångarter. Hade blivit mörkt och mörkrädd som jag är så var jag lite halvrädd hela tiden. Men det är bara att vänja sig haha.. 
 

Nu är han min:D!

Datum: 2013-10-27 | Tid: 17:59:36
Idag så skrev vi under ägarbytet, så nu är han min. Som jag har längtat :D! Är så glad så det finns inte. Nu hoppas vi på att få oss många fina och roliga år tillsammans. 
 
Vet inte vad jag ska skriva, är så jäkla tacksam över att jag får denna chansen av både mamma och hans uppfödare. Hoppas ni kommer tycka om att fortsätta läsa om oss här på bloggen :D!

Idag är den stora dagen

Datum: 2013-10-27 | Tid: 11:05:36
Är galet nervös, för idag är den stora dagen! Vad det är för ni klura på ett tag idag, kommer berätta mer senare. 
 
Släppte iallafall ut hästarna imorse och sen mockade jag och sånt, röjjde bort lite och så. Idag så ska hästarna få på sig vinterskor så kan jag äntligen börja om att träna dom efter en vecka av vila. Ska bli så kul :D!
Har inte så mycket att säga tyvärr.
 

Ovisad bild från sista starten iår

Datum: 2013-10-26 | Tid: 20:26:00
Bjuder på en bild från sista starten vi gjorde iår, Emma fick en bild på oss. Även om våran sista start för året kunde ha slutat bättre så är jag nöjd över säsongen, han har skött sig så bra.
 
Även galopperna har blivit mindre för Turbo iår. Förra året fick vi fyra diskningar och iår har det blivit två. Till nästa år satsar vi på att få ordning på det där problemet mer. Det är ett rätt stort problem vi har då det förstör så mycket i loppena. Jag har lärt mig att kunna parera upp honom bättre och han har mognat mer ute på banorna. Men han är fortfarande grymt svår. Men när vi får ordning på galopperna så kommer det att gå undan :D!

Shopping

Datum: 2013-10-26 | Tid: 18:33:00
Jag och mamma svängde in på Royal idag efter hon plockat upp mig hos min kompis. Var tänkt att vi bara skulla kolla på en ny ridoverall till mig, samt köpa skor till hästarna. Men det blev lite mer än så! Jag kunde inte låta bli att köpa ett schabrak som jag även köpte en matchande hv polo piké till. Den kommer förövrigt även att passa till mitt hv polo schabrak som jag ska hämta på måndag, så det blir super! Mamma köpte även nya regntäcken till hästarna, så jag bestämde mig för att köpa en ny grimma till dom var. Turbos grimma kommer dock att bytas till en röd, då jag kom på att den rosa inte alls kommer att passa tills hans ena vintertäcke han har.. Tokigt! 
 
Är iallafall supernöjd över köpen, detta kommer att bli en superfin outfit. 

Förlåt

Datum: 2013-10-24 | Tid: 23:42:00
Blev inget intressant inlägg idag, hade inte orken, tyvärr. Är dötrött efter denna vecka och ja.. Förmodligen blir inte uppdateringen så värst bra imorgon heller, tar somsagt bussen från skolan direkt till stan för en stund i stan med mamma. Sen ska jag umgås och sova över hos en kompis i stan, men jag hinner förmodligen med ett mobilinlägg. Mamma är snäll och tar in samt utfodrar hästarna imorgon kväll, samt släpper ut dem på Lördagmorgon, och utfodrar såklart. Så snäll är hon:')
 
Iallafall, måste verkligen försöka sova nu. Skoldag imorgon, och sen äntligen lov. Som jag längtat! Ska försöka ta mig upp i tid för en gångs skull. Ska somvanligt släppa ut, utfodra hästarna och mocka. Sen måste jag även fixa mig inför skolan, och packa till morgondagen. Dum som jag är så gör jag aldrig bort saker i tid, utan spar det typ alltid till sista tid. Haha, aja. Godnatt!
 
allroundekipage.blogg.se